Bestyrelsesmedlemmer i oprør over Barfoeds boligkup

Bestyrelsesmedlemmer i boligfond i oprør over, at den Frederiksberg-lejlighed, den konservative formand overtog i december, slet ikke var udbudt på nettet

Foto Magnus Holm, Polfoto
Foto Magnus Holm, Polfoto

En række bestyrelsesmedlemmer i Frederiksberg Boligfond er bestyrtede over den konservative formand Lars Barfoeds fede boligkup i sin egen valgkreds.

Læs:

Se også: Fik fed lejlighed under skilsmissen: Barfoeds boligstinker

Bestyrelsesmedlemmerne hævder stik imod fondens formand - den konservative Alfred Grinderslev - at den måde, Lars Barfoed midt i sin skilsmisse scorede en 114 m2 stor og nyrenoveret lejlighed på Frederiksberg, er direkte i strid med fondens normale procedure.

Imod sædvane har lejligheden nemlig slet ikke været udbudt på hverken boligportal.dk eller været at finde på administrationsselskabet PrivatBos hjemmeside.

- Vi har som bestyrelse fået lov til at indrette procedurerne for lejlighedsfordeling. Og der er det mit klare kendskab, at boliger skal i en slags offentligt udbud på eksempelvis boligportalen, siger beboerrepræsentant i bestyrelsen, Bjarne Larsen.

Uigennemsigtig måde
Bestyrelsesmedlem Mette Bang Hansen, der er ligeledes beboerrepræsentant, afviser Alfred Grinderslevs også forklaring om, at der ikke gælder regler for de særligt store og dyre lejligheder under Frederiksberg Boligfond.

- Jeg har ikke været med til at træffe nogen beslutning i bestyrelsen om, at lejligheder der ikke har kunnet besættes via ventelistesystemet, kan uddeles på en uigennemsigtig måde, som det er sket her. Det er min klare opfattelse, at sådanne boliger altid skal enten på fondens hjemmeside, hvor vi henviser til det tre steder – eller på Boligportal.dk

Hun bakkes op af sin bestyrelseskollega Ali Maktabi, der er udpeget af Frederiksberg Byråd for Socialdemokraterne.

- Mette har fuldstændig ret. Fremgangsmåden er sådan, at lejligheder, der ikke kunne afsættes normalt, skal på hjemmesiden eller Boligportal.dk, lyder det fra Ali Maktabi, der ikke tøver med at kritiserer sin formand.

- Hele denne misere handler om, at Grinderslev som konservativ vil beskytte sin partiformand. Længere er den ikke

Ændrede forklaring
Den åbne krig om Barfoeds nye lejlighed kommer efter, at boligselskabet har skiftet forklaring i sagen. Tirsdag aften sagde PrivatBos direktør til Ekstra Bladet, at alt var foregået efter boligselskabet normale procedurer, og at Barfoed havde fået lejligheden efter den var blevet slået op på boligportal.dk - en stor anerkendte hjemmeside for lejeboliger, hvor alle kan søge.

Læs:

Se også: Bombe i Barfoeds boligsag: Hans lejlighed var aldrig i udbud

Her blev lejligheden ifølge den første forklaring lagt på, da den ikke kunne udlejes gennem det normale ventelistesystem. Ventelister, som Barfoed slet ikke kunne blive skrevet op på, da kravet er, at man bor eller arbejder på Frederiksberg. Og det gjorde Barfoed ikke.

Men tidligere i dag lød der pludselig nye toner fra PrivatBo:

Lejligheden har aldrig været slået op på boligportal.dk, ligesom den heller ikke har figureret som ledig på PrivatBos egen hjemmeside. Forklaringen fra PrivatBo lød nu, at Barfoed i slut oktober selv henvendte sig til boligselskabet og lagde billet ind på en ledig lejlighed.

Står på hjemmesiden
De utilfredse bestyrelsesmedlemmer hæfter sig nu ved, at det endda fremgår af PrivatBos hjemmeside, at lejlighederne lægges til offentligt skue, hvis de ikke kan afsættes til nogen på ventelisten.

’Hold løbende øje med PrivatBos hjemmeside, hvis vores særlige ledige lejligheder er noget for dig,’ står der.

Formand Alfred Grinderslev holder imidlertid fast i sin egen tolkning af grundlaget for, at Lars Barfoed kunne få tildelt en lejlighed.

- Det er dem (de utilfredse bestyrelsesmedlemmer, red.), der er galt afmarcheret. Der er ingen nedskrevne retningslinjer, siger Alfred Grinderslev.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere