Messerschmidt skriver kritisk bog om EU pengefrås - med EU støtte

Morten Messerschmidt har kritiseret EU for at fråse med borgernes penge. Nu skriver han en bog om det med støtte fra EU

Morten Messerschmidt laver ny bog om EU, mod EU frås - delvist finansieret af EU (Foto: Ole Frederiksen/Polfoto).
Morten Messerschmidt laver ny bog om EU, mod EU frås - delvist finansieret af EU (Foto: Ole Frederiksen/Polfoto).

Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt har aldrig været bange for at kritisere EU for at bruge for mange penge.

I en lang række indlæg på sin blog på jp.dk har han taget skarpt afstand fra det han kalder 'frås' 'propaganda' og 'pengespild'.

Nu er Morten Messerschmidt blevet så træt af EU's pengeforbrug, at han har skrevet bogen 'Dagbog fra EU - om EU's spild af dine penge'.

Men Morten Messerschmidt har selv fået tilskud fra Den Europæiske Union til at udgive de 8000 foreløbige eksemplarer af bogen. Støtten beløber sig til mellem ca. 75.000 og 112.000 danske kroner, oplyser Morten Messerschmidt til ekstrabladet.dk.

Læs også:

EU bruger millioner på Tv-kanal - som ingen ser

- Du skriver en bog om EU frås og pengespild, men bogen er støttet af EU-midler. Hvordan hænger det sammen?

- For mig var det vigtigt, at folk kan få adgang til informationer om, hvordan deres EU-skattekroner bliver brugt, uden at skulle ud og bruge penge på at købe bogen i en butik. Her havde jeg muligheden for at bruge nogle af de penge, som jeg og alle andre parlamentarikere har til rådighed, til at lave en gratis bog om det. Det synes jeg er væsentligt.

Messerschmidt: Masser af gak i EU
Morten Messerschmidt mener, at bogen alt rigeligt er pengene værd, og at EU's tilskud til bogen er småpenge i den store sammenhæng.

- Er den her bog ikke en del af det problem, du beskriver i bogen?

- Nej, hvis man læser bogen, så vil man nok sige, at kendskabet til disse groteske eksempler, som løber op i 261 milliarder tror jeg, er det værd. Der er masser af gakkede eksempler på, hvordan EU bruger penge. I lyset af, hvad jeg graver frem der, så er pengene altså godt givet ud. Vi kan kun gøre det gratis, hvis det er partiet i EU, der udgiver den.

Læs også:

Så meget bruger EU på at overvåge medier

Morten Messerschmidt henviser til den gruppe i EU-systemet, som dansk folkeparti er en del af - EFD -, der er en samling af højrefløjspartier i EU.

-Kunne man ikke finde andre midler til at finansiere bogen?

- Kan du komme med et eksempel? Jeg synes ikke, der er noget underligt i, at jeg som EU-modstander bruger de penge, jeg har til rådighed til at udbrede kendskabet til, hvad jeg synes, der er forkert ved EU. Jeg overvejede at tage kontakt til et forlag, men så skulle folk betale for at få bogen. Når pressen ikke vil være vagthund, så må jeg jo være det, siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt forklarer, at han helst ser, at EU-Parlamentet bliver helt nedlagt. Indtil da vil han fortsætte med at skrive kritisk om unionen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.