Ekspert og kredsformand: Barfoed er bare et menneske

Lars Barfoed kommer ikke til at mærke det på vælgerskaren, at hans skilsmisse og påståede utroskab er kommet frem, vurderer politisk kommentator og kredsformand

Barfoeds politiske taburet vakler ikke, vurderer Barfoeds kredsformand og en politisk ekspert (Foto: Jakob Jørgensen)
Barfoeds politiske taburet vakler ikke, vurderer Barfoeds kredsformand og en politisk ekspert (Foto: Jakob Jørgensen)

Det kommer ikke til at betyde noget videre for Lars Barfoeds (K) politiske karriere eller hans evne til at blive på sin post, at hans anden kone, Vibeke Sylvest Barfoed, i flere danske medier har løftet sløret for hans utroskab.

Læs også:

Se også: Deres utroskab blev også udstillet

Det til trods for, at Lars Barfoed som formand for de konservative står som bannerfører for gode gammeldags, familiære værdier.

Det vurderer kommunikationsekspert og politisk kommentator Peter Goll, der tidligere har ageret som spindoktor for justitsminister Morten Bødskov (S).

- Nej, ikke en døjt. Vælgerne skeler ikke til den slags, når de afgiver deres stemmer, forklarer han til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Barfoed skal skilles

- Så længe han ikke har begået noget kriminelt, eller at han tidligere har gjort et stort nummer ud af at tage afstand fra utroskab eller skilsmisser, så er vælgerne i bund og grund lige glade, vurderer han videre.

Ifølge Peter Goll er det af stor betydning, at holdningen til skilsmisser og sidespring har ændret sig meget over de seneste årtier.

Læs også:

Se også: Konen om skilsmissen fra Barfoed: Han var mig utro

- Tidligere kunne det måske have betydet noget for folk, at en konservativ nøglefigur var utro, men i dag er det anderledes. Alle mulige forskellige mennesker er utro, og det gør, at folk er mere afslappede omkring den slags. Også selv om de egentlig synes, det er forkert at gøre.

Kredsformand: Konservative er også mennesker
Claus Wagenblast-Franck, der er kredsformand for Barfoeds nye valgkreds - Frederiksberg - er fortrøstningsfuld i forhold til partiets formand.

- Det er en konservativ dyd at være menneske. Jeg synes, det er et privat anliggende, og det er ikke noget, som jeg synes, jeg har et problem med i forhold til Barfoed. Jeg synes ikke, det svækker ham som formand i mine øjne, siger han til ekstrabladet.dk.

Han vurderer ikke, at Barfoeds skilsmisse og påståede utroskab, er noget, der påvirker Lars Barfoeds eller de konservatives politiske fremtid.

- Problemet i den her slags sager er, hvis man kommunikerer en ting og så gør noget andet. Det synes jeg ikke, han har gjort i den her sag. Vi skal ikke have politikere, som ikke oplever de samme ting som almindelige mennesker. Jeg tror ikke, det er noget, vælgerne tænker meget på, når de skal stemme, siger kredsformanden.

Baglandet tavst
Ekstra Bladet har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra det konservative bagland om Barfoeds og de konservatives situation.

Kredsformændene fra Fyn, Nordjylland, København (inkl. Københavns Omegns Storkreds) og Nordsjælland ønsker således ikke at sige noget om Barfoeds situation til ekstrabladet.dk.

Tidligere folketingsmedlem for de konservative Vivi Kier ønsker heller ikke at blande sig i debatten.

- Jeg har ingen kommentarer til private sager, siger hun til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere