Thorning på Sydkoreas side af atomforsøg

Den sydkoreanske regering og den sydkoreanske befolkning bliver truet af en uregerlig nabo, siger Thorning

Mens atomprøvesprængningen i Nordkorea møder dyb global foragt, så udtrykker statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) samtidig støtte til Sydkorea, der igen trues af sin kommunistiske nabo.

Sidste år besøgte Helle Thorning-Schmidt selv Sydkorea i forbindelse med et internationalt topmøde om atomsikkerhed. Her kom hun helt tæt på konflikten mellem Nord- og Sydkorea, og ligesom internationale ledere over hele verden tager hun afstand fra Nordkoreas handling.

- Fra dansk side fordømmer vi den underjordiske atomprøvesprængning, som Nordkorea har foretaget. Den er i klar strid med de internationale regler og landets forpligtelser, siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse.

Under sit besøg i Sydkorea fik den danske statsminister de sidste rester af Den Kolde Krig helt tæt på, da hun besøgte en af de mest befæstede grænser i verden - den demilitariserede zone mellem Nordkorea og Sydkorea.

I en af FN's særlige bygninger på grænsen, der giver de to lande mulighed for at mødes, tog Helle Thorning-Schmidt nogle få skridt ind i det isolerede kommunistiske land, inden nordkoreanske soldater dukkede op for at kigge ind i bygningen.

Dengang udtrykte Thorning støtte til Sydkorea og fastslog, at det atombevæbnede kommunistiske styre bør standse provokationerne af det internationale samfund. Samme melding kommer fra statsministeren efter den nordkoreanske atomprøvesprængning:

- Det er helt afgørende, at det internationale samfund reagerer skarpt på denne seneste provokation fra Nordkorea, der kun bidrager til at øge spændingerne i regionen.

- Vi må fra international side lægge pres på nordkoreanerne for at få dem tilbage til forhandlingsbordet.

- Jeg vil samtidig gerne udtrykke vores klare støtte til den sydkoreanske regering og befolkning, der endnu engang trues af en utilregnelig nabo, siger statsministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere