Parterapeut: Barfoeds kone beskytter sig selv

Mens mænd får fysiske mindreværdskomplekser, reagerer kvinder oftere med dybere tanker om, hvordan han kunne gøre det mod hende, siger parterapeut

Parterapeut Camilla Kramvig vurderer, at Lars Barfoeds kone i virkeligheden forsøger at beskytte sig selv ved at gå ud at sige, at hun har været udsat for utroskab. (Foto: Polfoto)
Parterapeut Camilla Kramvig vurderer, at Lars Barfoeds kone i virkeligheden forsøger at beskytte sig selv ved at gå ud at sige, at hun har været udsat for utroskab. (Foto: Polfoto)

Vibeke Sylvest Barfoed passer i virkeligheden på sig selv og sine følelser, når hun offentligt melder ud, at Lars Barfoed har været hende utro.

- Der findes ikke to ens skilsmisser, og jeg hader, når folk som mig udtaler sig for firkantet om så store følelser, som en skilsmisse er. Det er jo mennesker, vi har med at gøre, og mennesker tænker og reagerer ikke ens, skynder cand. psych. pæd. og parterapeut, Camilla Kramvig, sig at understrege, inden hun kommer med et uddybende bud på, hvad der kan ligge bag Vibeke Sylvest Barfoeds udtalelse om, at den landskendte politiker har været hende utro.

Se også: Konen om skilsmissen fra Barfoed: Han var mig utro

- Hun passer på sig selv og har givetvis følt sig nødsaget til at reagere, som hun gør. Hun føler sig dybt, dybt såret. De har jo flere års ægteskab bag sig og har derigennem selvfølgelig også en aftale om, at man ikke er hinanden utro.

Hvad kan han, jeg ikke kan

Selv om Camilla Kramvig igennem sit job har haft med masser af kriseramte par at gøre, mener hun ikke, at hun har grundlag for at dele mænd og kvinder op i to kategorier.

- Det er ikke sådan, at vi bare kan sige, at sådan reagerer mænd og kvinder typisk i krisesituationer, men der er selvfølgelig visse tilbøjeligheder hos de to køn i sammenlignelige situationer.

Se også: Barfoed skal skilles

- Hvis mænd har været ude for utroskab, reagerer de ofte ved at få fysiske mindreværdstanker. Hvad kan han, som jeg ikke kan.

Tilgivelse er vigtig

- Med kvinder i den forsmåede rolle er reaktionen oftere i retning af, hvordan kunne han gøre det mod mig, når jeg sørger for alle de ting, jeg gør, i hverdagen.

Ifølge Camilla Kramvig er der højsæson for skilsmisser og i det hele taget parforhold i krise i denne første fase af et nyt år, hvor mange lige har været igennem en højtid, hvor følelserne sidder uden på tøjet.

Se også: Valgets sexede vindere

- Den vigtigste forudsætning for at kunne reparere på eksempelvis utroskab er tilgivelse, og det er et langt, sejt træk, siger Camilla Kramvig.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere