Udkantsborgmestre føler sig svigtet

Tre socialdemokratiske borgmestre kritiserer regeringen for at nedlægge statslige arbejdspladser i provinsen.

De offentlige arbejdspladser bliver ved med at forsvinde fra provinsen og ind til de store byer.

Det får nu tre socialdemokratiske borgmestre til at kritisere partitoppen på Christiansborg og regeringen for at svigte de mindre byer.

- Jeg har fået nok af de der fine skåltaler, jeg har fået nok af at tage til Christiansborg til landdistriktskonferencer. Det holder ikke, det de siger, siger Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S), til TV 2 Nyhederne.

Bægeret flød over i sidste uge, da borgmesteren fik at vide, at staten skærer 80 stillinger på Hjørring Kaserne.

- Hvis man sammenligner, hvad en medarbejder koster her i Hjørring med, hvad en medarbejder koster i København, så er vi billigst. Derfor er der ikke noget at sige til, at de borgere, jeg møder heroppe, de synes, vi bliver svigtet, siger Arne Boelt til TV 2.

Hjørring-borgmesteren bliver ifølge TV 2 Nyhederne bakket op af borgmester i Slagelse Kommune, Lis Tribler (S), og af Vordingborgs borgmester, Henrik Holmer (S), der igennem de sidste 10 år har måttet vinke farvel til op mod 250 statslige arbejdspladser.

Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) forstår frustrationen hos partifællerne ude i udkantskommunerne. Men han sætter sin lid til, at det private erhvervsliv kan vende udviklingen og skabe nye job i provinsen.

- Jeg forstår sagtens deres kritik, men det er det private, der skal sætte gang i det her, siger han til TV 2 Nyhederne.

Ministeren peger på, at regeringen har iværksat en række tiltag, som skal stimulere den private vækst og beskæftigelse.

Samtidig er der nye tiltag på trapperne i den såkaldte jobpakke eller konkurrenceevnepakke, som regeringen ventes at fremlægge i marts.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere