Messerschmidt til Skipper: Du skal tilbage på skolebænken

Morten Messerschmidt og Pernille Skipper er kommet i juridisk nærkamp om racismeparagraffen

Der er ved at udvikle sig et juridisk slagsmål mellem Morten Messerschmidt og Pernille Skipper, der begge er jurister (Foto: Ole Lind).
Der er ved at udvikle sig et juridisk slagsmål mellem Morten Messerschmidt og Pernille Skipper, der begge er jurister (Foto: Ole Lind).

Bølgerne om retten til at ytre sig går stadig højt efter attentatforsøget på islamkritiker Lars Hedegaard i sidste uge. Søndag foreslog Pia Kjærsgaard (DF), at racismeparagraffen bliver afskaffet. Det er Permille Skipper fra Enhedslisten stærkt imod, da hun peger på, at paragraffen er med til at forhindre diskrimination.

Læs også:

Se også: Skipper raser igen: Klap lige hesten, Pia

Medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF), der som Pernille Skipper er uddannet jurist, mener, at Pernille Skipper tager fejl.

- Det er en helt bizar argumentation, hun roder sig ud i. At racismeparagraffen er lavet for at forhindre diskrimination er usandt. Paragraf 266b (racismeparagraffen red.) handler om holdninger og ikke handlinger, og derfor kan vi godt afskaffe den paragraf, uden der kommer mere diskrimination i samfundet. Diskrimination er handlingsorienteret og handler om, at man for eksempel kun vil have rødhårede ind her, eller ikke vil have folk ind med for små sko på, siger Morten Messerschmidt til ekstrabladet.dk.

Det får dog ikke Pernille Skipper til at ryste på hånden. Hun mener derimod, at det er Morten Messerschmidt, der ikke har fulgt ordentligt med i timerne.

Skipper: Det kan han da ikke mene
Pernille Skipper er lidt overrasket over angrebet.

-Skal vi virkelig have en juridisk diskussion om det? Jeg påstår jo ikke, at racismeparagraffen forhindrer al diskrimination. Racismeparagraffen henviser til ytringer af racistisk karakter, som er målrettet det offentlige rum. Så den beskytter mod, at man fremsætter de mest hadefulde, diskriminerende og generaliserende ytringer i det offentlige rum. Det er helt forkert rent juridisk, at den har noget som helst med holdninger at gøre, siger Pernille Skipper til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Pia K. raser: Afskaf så den racismeparagraf

- Jeg tror, han prøver at gå forbi pointen. Man brude diskutere, hvilken effekt racismeparagraffen har. Dansk Folkeparti påstår at alle bliver dømt inden for racismeparagraffen, men det er kun de mest groteske og hadefulde ytringer, som den værner imod, siger Pernille Skipper.

Vil undervise hinanden
Retsordføreren og EU-parlamentsmedlemmet er villige til at undervise hinanden i de komplicerede juridiske begreber, hvis muligheden skulle vise sig.

- Som en undtagelse vil jeg gerne stille mit kontor til rådighed, så Pernille Skipper kan komme og få eneundervisning, lyder det fra Morten Messerschmidt.

Pernille Skipper takker pænt nej, men er heller ikke bleg for at øse ud af sin viden.

- Jeg har selv undervist i forfatningsret, så det har jeg ikke behov for. Jeg tager dog gerne en juridisk diskussion med Morten Messerschmidt om racismeparagraffen. Jeg holder også gerne en forelæsning, slutter Pernille Skipper.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere