Lone Dybkjærs datter død

Tidligere minister og statsministerfrue Lone Dybkjærs datter er død af sclerose

Lone Dybkjærs datter, Lotte (til venstre), er død (Foto: Claus Poulsen / All Over)
Lone Dybkjærs datter, Lotte (til venstre), er død (Foto: Claus Poulsen / All Over)

Efter en lang sej kamp mod sclerosen åndede Lone Dybkjærs datter Lotte Dybkjær ud i starten af februar. Det fremgår af Folkeregistret.

Lotte Dybkjær fik diagnosen sclerose som 21-årig. Allerede dengang fortalte Lone Dybkjær om datterens sygdom:

- Jeg kunne jo se, at Lotte ikke havde det godt, og derfor sagde jeg til hende, at hun skulle sørge for at gå til lægen. Den dag, hun skulle have svaret, havde vi aftalt, at det var hendes far, der skulle gå med hende, for jeg ville blive mest bekymret. Vi fik at vide, at hun havde sclerose, og det har ikke været nogen hemmelighed, sagde Lone Dybkjær i 1993 til BT.

Et af landets ugeblade havde afsløret datterens sygdom - og kaldte det allerede dengang en 'tragedie.'

- Lotte er ingen tragedie, og jeg bryder mig ikke om, at hun fremstilles som min store sorg. For det er hun ikke. Lotte er - og vil altid være - en stor glæde. Jeg har ingen tragedier i mit liv. Det er en sorg, når en af ens nærmeste dør, men Lotte er levende og ikke nogen sorg, hun er en glæde. Lottes liv er blevet mere besværligt med færre muligheder, det er jeg selvfølgelig ked af på hendes vegne.

Pouls datter også død
Lotte Dybkjær er født i 1970 og er fra Lone Dybkjærs første ægteskab med Ib Dybkjær. Parret blev skilt i 1980. Siden blev Lone Dybkjær gift med Poul Nyrup Rasmussen. Også han har været åben om steddatterens sygdom:

- Dét, der kan gøre mig ked af det, er, når jeg oplever, at meget unge mennesker rammes af en sygdom. Eller når andre personer, der står mig meget nær, kommer ud i kriser. Det tror jeg, at jeg deler med alle andre mennesker. Det vigtigste for mig her i livet er at have gode og intense øjebliksstunder sammen med mine nærmeste. Og at jeg kan yde et lille bidrag til, at vi får det. Måske oplever man de allerlykkeligste stunder, når man ikke tænker særlig meget over det, fortalte Poul Nyrup Rasmussen i 1995.

Og Poul Nyrup Rasmussen ved, hvad han taler om. Det er ikke første gang, at parret rammes af en så stor tragedie. I 1993 valgte hans datter Signe at tage sit eget liv, efter at have kæmpet med psykiske problemer i flere år.

Poul Nyrup Rasmussen har siden åbent fortalt om sit store tab. Til foreningen psykisksårbar.dk fortalte han siden hen om tabet:

- Det er en sorg så stor og dyb, at jeg stadig har svært ved at tale om den. Man siger, at tiden læger alle sår. Det gør den ikke. Jeg har i stedet lært at leve med og ved siden af den.

Udover Lotte Dybkjær har Lone Dybkjær datteren Mette.

Lone Dybkjær og Poul Nyrup Rasmussen har ikke ønsket at kommentere dødsfaldet. .

Læs meget mere i Ekstra Bladet :

- Lones liv fyldt med sorg .

- Sklerose rammer oftest kvinder.

-39-årig mor: Jeg håber på et mirakel.

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET ONSDAG

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers