Heftig debat: 'Du var ikke kommet så langt uden støtte'

Det var en heftig debat mellem Joachim B. Olsen og bloggeren Johnny Larsen omkring sygedagpenge, da de to mødtes her til aften

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

- Det er ikke skidegodt, at man kan påvirke lovgivningen, når man ikke har meget livserfaring.

Sådan lød de hårde ord til Joachim B. Olsen (LA) fra den journalistuddannede tidligere havnearbejder, nu arbejdsløse, Johnny Larsen, da de to mødtes til debat på TV2 news her til aften.

- Det er som om, at vi ligger til last for samfundet. Vi har været ude og knokle, og jeg er en af dem. Den tone bliver jeg ked af at høre. Man kan ikke være bekendt at laste nogle, at de bliver syge, og at de gerne vil have et godt liv, siger en tydeligt irriteret Johnny Larsen.

Johnny Larsen er manden bag en blog på avisen.dk, hvor han skyder med skarpt efter Joachim B. Olsen, og blandt andet kalder politikeren for en 'hvalp uden erfaring' i sit indlæg, og at han aldrig har tjent en ærlig mønt. En blog, der har været flittigt læst og delt på de sociale medier.

Johnny Larsen er selv på sygedagpenge og har været ramt af kræft. Det kritiske blogindlæg er en reaktion på politikerens udtalelse om, at man skulle stramme reglerne for sygedagpenge.

- Jeg har underskud hver eneste måned. Havde jeg været enlig, havde jeg været helt på skideren. Så havde jeg boet i en sovepose, siger han i debatten på TV2 News. Se indslaget på TV2 News her.

Vendte hver mønt
De to kamphaner debatterede i 30 minutter, og de var tydeligvis ikke enige.

- Du var ikke kommet så langt, hvis du ikke havde fået støtte, sagde Johnny Larsen til Joachim B. Olsen.

Den påstand fik LA-politikeren helt op i det røde felt.

- Jeg er ikke golfstjerne. Jeg måtte vende hver mønt, og jeg har knoklet og betalt skat. Jeg begik måske en fejl, da jeg tog telefonen og svarede på et spørgsmål, som de andre politikere ikke turde svare på, siger Joachim B. Olsen.

- Johnny siger, jeg ikke må udtale mig om, hvordan det er at være i hans situation, men det må han gerne? Jeg havde det fint i USA. Jeg var nummer fem i verden, men Team Danmark ville have mig hjem, fordi de ville skabe et elitesportsmiljø, sagde Joachim B. Olsen.

'Lægger ord i munden på mig'
Debatten gik lidt i øst og vest, og der var meget få punkter, hvor de to var enige.

- Jeg synes ikke, at jeg er så uenig i det, som Johnny siger, men jeg synes, at han lægger ord i munden på mig, når han siger, jeg sparker til folk, der ligger ned.

Johnny Larsen fik den afsluttenede kommentar, og det virker ikke til, at han efter debatten har ændret mening. Han har tilsyneladende ikke meget tilovers for Joachim B. Olsen eller Liberal Alliance.

- Jeg vil indrømme, at jeg ikke regnede dig for den kloge, men da jeg læste dine partifællers facebooksider, må jeg indrømme, at det er dig, der er geniet, siger Johnny Larsen.

En kommentar som politikeren kun kunne ryste på hovedet af.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere