Skipper raser igen: Klap lige hesten, Pia

Enhedslistens Pernille Skipper vil ikke være med til at fjerne racismeparagraffen

Pernille Skipper giver ikke meget for Pia Kjærsgaards vredesudbrud (Foto: Mogens Flindt)
Pernille Skipper giver ikke meget for Pia Kjærsgaards vredesudbrud (Foto: Mogens Flindt)

Attentatforsøget mod Lars Hedegaard har fået den politiske debat om ytringsfriheden i gang. Tidligere på dagen langede Pia Kjærsgaard ud blandt andet efter Enhedslisten, som hun ikke mener vil være med til at sikre ytringsfriheden. Den vil hun blandt andet have sikret ved at fjerne racismeparagraffen. Men Enhedslisten ryster på hovedet af Dansk Folkepartis dronning - det bliver ikke med dem, at paragraffen fjernes.

LÆS:

Se også: Pia K. raser: Afskaf så den racismeparagraf

- Det er noget fjol. Der er ikke nogen sammenhæng. Det er jo ikke racismeparagraffen, der er skyld i overfaldet på Lars Hedegaard. Han er aldrig blevet dømt efter racismeparagraffen og er aldrig blevet nægtet sin ytringsfrihed. Det viser jo, at racismeparagraffen i praksis er det yderste værn for de allermest hadefulde og allermest diskriminerende udtalelser, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, og uddyber:

- Det handler om at beskytte en anden grundlæggende frihedsrettighed - altså retten til ikke at blive diskrimineret. Det er desværre nødvendigt. I et samfund hvor cirka ti procent af alle voldelige overfald menes at være begrundet i hudfarve eller seksualitet - altså en hadforbrydelse, så er det desværre nødvendigt. Vi skal beskytte både ytringsfriheden og retten til ikke at blive diskrimineret. Men der er altså ikke nogen sammenhæng mellem at være modstander af diskrimination og være for racismeparagraffen. Der er ikke nogen modsætning mellem at være det, og så det at kunne tage afstand fra et overfald, som formentligt er begrundet i nogens ytringer.

- Så I vil ikke gøre noget fremadrettet?

- Vi vil meget gerne diskutere, hvad vi kan gøre for at fremme ytringsfriheden. Men racismeparagraffen beskytter altså en anden grundlæggende frihed – nemlig retten til ikke at blive diskrimineret. Og vi skal både beskytte ytringsfriheden og retten til ikke at blive diskrimineret. Og så må hun også lige klappe hesten. Pia Kjærsgaard har ikke selv noget problem ved at bruge injurielovgivningen til indskrænkningen af ytringsfriheden, når hun selv anlægger injuriesager, fordi der er nogle andre, der har sagt noget grimt om hende, siger Pernille Skipper med henvisning til tidligere sager, hvor Pia Kjærsgaard har anlagt sager mod folk for injurier.

I stedet mener Pernille Skipper, at Pia Kjærsgaard skal slappe lidt af.

- Hun griber efter et halmstrå. Sammenhængen er al, al, al for søgt. Man må vende den om og spørge hende selv, om hun så også mener, at vi skal afskaffe den injurielovgivning, som hun selv har benyttet sig af, når hun mener, at der er folk, der har sagt for grimme ting om hende. Verden er ikke så sort hvid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere