Iskold minister: Gravide Ida sov i isnende kulde

Miljøministeren laver en gimmick og overnatter på fancy is-hotel under topmøde

Ida Auken bevarer det kølige overblik på ICE HOTEL i Kiruna (privatfoto).
Ida Auken bevarer det kølige overblik på ICE HOTEL i Kiruna (privatfoto).

Som om der ikke var koldt nok i byen Kiruna i det allernordligste Sverige, så valgte miljøminister Ida Auken at overnatte i et iglo-lignende værelse på et is-hotel, der sjovt nok hedder ICE HOTEL, i forbindelse med sin deltagelse på mødet i Arktisk Råd i denne uge.

Mellem møderne var Ida Auken aktiv på sin Twitter-profil. Og hun var åbenbart svært fascineret af de kølige omgivelser nord for polarcirklen.

'Hvis (regn)skovene er verdens lunger så må Arktis være verdens hjerte. Herfra udgår så mange vitale strømme: havstrømme, fugle på træk mm', skrev hun på sin Twitter-profil.

Ministeren har også lagt et billede ud på Facebook af sig selv i en isseng.

Læs også:

Se også: Miljøminister: Lån ting til hinanden

Ministeren: Nu havde jeg chancen!
Miljøministeren er helt kold over for det faktum, at der er meget varmere overnatningsmuligheder i den svenske by Kiruna, hvor hun boede under det arktiske møde.

- Hvorfor valgte du at sove på et værelse i minus 5 grader, når nu du kunne få et dejligt lunt værelse?

- Nu havde jeg muligheden, fordi jeg var i en by med et ishotel, hvor jeg kunne få mulighed for at sove i et af de værelser. Det synes jeg var sjovt, siger hun til ekstrabladet.dk.

Ministeren fortæller, at forholdene i værelserne er lidt specielle.

- Man sover på en isblok. Der ligger madrasser og rensdyrskind, og så får man så sådan en sovepose, der kan klare ned til 45 minusgrader.

-Kunne du holde varmen?

- Ja, det kunne jeg sagtens. Man skal bare finde den rigtige teknik, hvor man både kan trække vejret og ikke bliver forfrossen på kinderne, fortæller Ida Auken.

Ida Auken fortæller, at det ikke er af miljøpolitiske årsager, at hun har valgt denne kølige overnatningsform.

- Jeg tror, de bruger en del energi på at skære isen ud. Det er nærmest et kunstværk, og det er spændende at opleve, hvordan man kan holde varmen i en iglo. Det har jeg aldrig prøvet. Der var trods alt varmere end udenfor.

-Var det her bare en gimmick for at få pressen til at skrive om det?

- Jeg havde ikke forestillet mig, at der ville blive skrevet om det. Jeg lagde billedet op, fordi det var en sjov og anderledes oplevelse, skriver Ida Auken efterfølgende i en sms til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Idas akutte kovending - nu er millionjobbet ikke akut

Arktis er et varmt politisk emne
Arktisk Råd er et samarbejdsforum mellem de arktiske lande - Canada, Danmark (inkl. Grønland og Færøerne), Finland, Island, Norge, Rusland, Sverige, USA, og formålet med mødet var at sætte Arktis på dagsordenen.

- Arktis er under voldsomt pres for øjeblikket, og vi er derfor ved at rykke markant på de balancer, som kloden har. Derfor var det vigtigt at få sat miljømæssigt fokus på området. Vi spillede ind til udenrigsministrene, at vi gerne ville spille en større rolle i arktisk råd, siger miljøministeren til ekstrabladet.dk.

Udover de politiske resultater, fik isdronningen Ida Auken også en ganske speciel gave med hjem.

- Jeg fik også et fint diplom, hvor der stod temperaturen udenfor og temperaturen i rummet. Jeg prøvede at slippe uden om det, men det kunne jeg ikke. Det går de meget op i. Der var minus fem grader i rummet og minus 20 grader udendørs, fortæller Ida Auken køligt til ekstrabladet.dk.

Miljøministeren er i øjeblikket gravid, men hun forsikrer over for ekstrabladet.dk, at det kommende familiemedlem ikke har lidt overlast i det kolde værelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere