Nyt vidne i skattesagen: Loft spurgte, hvordan skatteafgørelser kunne ændres

I dag afhøres den juridiske direktør i Skatteministeriet, Birgitte Christensen

Skattesagskommissionen ruller videre i dag - for 16. gang. (Foto: Jens Dresling)
Skattesagskommissionen ruller videre i dag - for 16. gang. (Foto: Jens Dresling)

FØLG AFHØRINGEN AF BIRGITTE CHRISTENSEN LIVE HEROVER FRA 9.30. SE PERSONGALLERI NEDERST

Skattesagskommissionen er nået til dag 16 og kæmper fortsat for at afdække, om Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts skattesag var udsat for utidig indblanden eller decideret magtmisbrug, inden afgørelsen tilmed blev lækket kort før folketingsvalget i 2011.

I dag afhøres den juridiske direktør i Skatteministeriet, Birgitte Christensen, der var inde over rådgivningen af Skat København samt diskussionen om skattesagen i ministeriet på flere kanter.

I afhøringen fremgår det, at departementchef i Skatteministeriet, Peter Loft, ville vide, hvordan en skattesag kunne genoptages - og en afgørelse evt. ændres. Det sker, efter afgørelsen er truffet for Kinnocks skat d. 16. september 2010.

Peter Loft siger under en telefonsamtale om aftenen d. 16. september, at han vil have de specifikke skatteforvaltningsregler for, hvad der sker, hvis en skatterådsafgørelse er forkert - Loft vil vide, om det gælder alle skatteafgørelser.

- Der bliver ikke sagt noget om, at der er et ønske om at omgøre afgørelsen. Loft beder om skatteforvaltningsreglerne ift. skatterådsafgørelser og vil vide, om de også gælder for almindelige afgørelser, siger Birgitte Christensen.

Der optræder et altså nyt notat, som Peter Loft tilsyneladende har skrevet. Og baggrunden er, at Peter Loft tilsyneladende sent om aftenen d. 16. september - efter sagen er afgjort - beder om at få udarbejdet et notat om, hvordan man genoptager skattesager.

Christensen fortæller ligeledes, at hun hos Peter Loft dagen efter får selve afgørelsen udleveret.

Det fremgår ligeledes i en mail fra Ivar Nordland, at Peter Arnfeldt skulle have udtalt en kritik ift. Kinnocks skatteafgørelse.

Skatterådsafgørelse

I sidste uge kom det frem, at særligt Birgitte Christensens kollega, produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, var meget ivrig efter at finde ud af, om muligheden for at Stephen Kinnock kunne få et såkaldt bindende svar fra Skatterådet - og dermed de facto være 'lynfrifundet - kunne blokeres. Birgitte Christensens arbejdsområde er bl.a. Skatterådets sekretariat.

Men Selvom Birgitte Christensen advarede Normann Hansen, der var en af skatteminister Troels Lund Poulsens allernærmeste medarbejdere, om at man ville 'involvere sig' i sagen, hvis ministeriet blandede sig i processer omkring Skatterådets arbejde, gik Normann Hansen til Christensens underordnede for at høre nærmere om blokeringsmuligheden.

Det kom ligeledes frem, at hvis Kinnock-parrets rådgiver, Frode Holm, skulle anmode - hvilket han overvejde - om bindende svar, ville en sådan anmodning blive afvist under henvisning til den ligningssag, som allerede var sat i gang - bl.a. under opfordring af ministeriet.

Udover Birgitte Christensen afhøres i dag også konsulent Camilla Lau Baymler fra Skatteministeriet.

FØLG AFHØRINGEN AF BIRGITTE CHRISTENSEN LIVE HEROVER. SE PERSONGALLERI HERUNDER:0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere