Socialdemokraterne: Venstre laver asylpolitisk kovending

Venstres kritik af ny asyllov er forfejlet, mener S og tilføjer, at forslaget ikke betyder flere asylansøgere

Det er en fuldstændig forfejlet kritik af regeringens asylpakke, når Venstre fastslår, at et nyt lovforslag, der giver asylansøgere mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentre, vil øge tilstrømningen af ansøgere.

Det mener formand for Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsudvalg, Trine Bramsen.

- Sådan forholder det sig slet ikke. Venstre opererer jo ud fra en logik, der hedder, at jo dårligere man behandler folk, jo flere tager hjem.

- Hvis det var sandheden, så var asylantallet ikke steget med 100 procent fra 2007 til 2010, hvor Venstre selv sad med regeringsmagten, siger hun til Ritzau.

Læs også:

Se også: Bødskov: Arbejde til asylansøgere letter hjemsendelse

Hun understreger, at det ikke bliver lettere at få asyl i Danmark med det nye lovforslag:

- Det er fuldstændig samme regler som under den borgerlige regering. Der er ikke så meget som ændret et komma i forhold til mulighederne for asyl. Jeg nægter at tro, at nogen vælger at tage til Danmark, når mulighederne er præcis de samme som før.

Bramsen undrer sig især over Venstres kritik, fordi daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i sin tid udtalte, at man ved at lade asylansøgere bo og arbejde uden for centrene, er med til at give dem kompetencer, hvad enten de bliver i Danmark eller skal tilbage til deres hjemland:

- Det undrer mig, at Venstre har lavet en kovending i deres egen politik. Det er det, jeg tolker det som, når Støjberg siger det, hun siger.

Hun tilføjer, at Venstre for hende at se ikke vil være med til at behandle folk bedre.

- Alle eksperter siger jo, at børn i asylcentre bliver nedbrudt frem for styrket. Det gør, at færre er i stand til at rejse hjem eller blive velintegreret. Det bidrager ikke med noget som helst godt, at man har den model, man har i dag.

- Lovforslaget gør, at særligt børnefamilier får bedre forhold. De bliver styrket i stedet for nedbrudt. Og vi er altså ikke interesseret i at nedbryde dem, der kommer til Danmark, siger Trine Bramsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere