Annonce:
Annonce:

Ellen Trane stiller 696 spørgsmål: Hvorfor får mors museum ikke støtte?

Ellen Trane Nørby (V) har overbebyrdet Kulturministeriet med spørgsmål om statsstøtte til museer.... efter hendes egen mors museum fik afslag

Ellen Trane Nørby har stillet 696 spørgsmål til kulturministeren. (Foto: Jens Dresling)
Ellen Trane Nørby har stillet 696 spørgsmål til kulturministeren. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Opdatering: Ellen Trane Nørby forklarer overfor ekstrabladet.dk, at hun har stillet 87 spørgsmål, der har en række underspørgsmål - og at det intet har med det museum at gøre, hvor hendes mor sidder i bestyrelsen. Læs Ellen Trane Nørbys egen udlægning af sagen her:

Ellen Trane: Jeg har ikke stillet 696 spørgsmål

Hvis embedsmændene i Kulturministeriet har været på overarbejde i de seneste måneder, kan de bl.a. takke Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Venstre-kvinden har nemlig ifølge BT stillet intet mindre end 696 spørgsmål til kulturminister Uffe Elbæk om statsstøtte til museer. Alt sammen med det formål at bore i, hvorfor Museet for Religiøs Kunst har fået afslag på statsstøtte, når andre museer indkasserer støttekroner.

Annonce:

Der er bare den detalje, at Ellen Trane Nørbys egen mor, Merete Nørby, sidder i bestyrelsen for Museet for Religiøs Kunst.

Læs Også:

Og de taler og taler

Efter afslaget på statsstøtte til Museet for Religiøs Kunst røg V-ordføreren op i det røde flet. Det skete, fordi Uffe Elbæk havde lovet at undersøge den konkrete sag og derefter vende tilbage til Ellen Trane. Det skete imidlertid aldrig.

- Jeg må opfatte det som et klart tillidsbrud, at du dermed åbenlyst har svaret mig direkte fejlagtigt. Det fordrer bestemt ikke i forhold til tillid, når vi taler brevmodel, mediestøtte eller andet i fremtidigt samarbejde, skriver Ellen Trane Nørby i et brev til Uffe Elbæk, fremgår det i BT.

Læs Også:

V afviser beskyldning om zigzag-kurs om skat

Kulturministeriet arbejder nu på fjerde måned for at besvare de knap 700 spørgsmål fra Ellen Trane Nørby, da ministeriet langt fra har ressourcer til inden for de normale tidsfrister at besvare den politiske ordfører.

Ellen Trane Nørby selv afviser over for BT, at hun har engageret sig så massivt i sagen pga. moderens bestyrelsespost ved museet.

- Nej, det er der sådan set ikke. Første gang jeg kendte til de problemer Museet for Religiøs Kunst havde, da sad min mor ikke i bestyrelsen, lyder forklaringen fra Trane.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: