Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kan man stole på et 'tilbud' fra denne mand?

Kristian Thulesen Dahl har givet Helle Thorning et 'godt tilbud' til gavn for dagpengemodtagerne. Men DF-formanden har tidligere leveret lidt af en zig-zig-kurs på området

Socialdemokraterne giver ikke meget for det tilbud, DF-formand Kristian Thulesen Dahl har givet til Helle Thorning (Foto: Jens Dresling)
Socialdemokraterne giver ikke meget for det tilbud, DF-formand Kristian Thulesen Dahl har givet til Helle Thorning (Foto: Jens Dresling)

Hej, jeg hedder Kristian Thulesen Dahl - jeg har et godt tilbud til dig.

Som en anden dynekonge har formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, været i det generøse hjørne. Han har efter eget udsagn leveret 'et godt tilbud' til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der kan hjælpe hende ud af kattepinen på dagpengeområdet.

Kristian Thulesen Dahl har således fundet finansiereing til at forlænge dagpengeperioden ved at spare på statens brug af eksterne konsulenter.

Men tidligere har Kristian Thulesen Dahl og DF imidlertid ikke været blege for at trodse de flotte tilkendegivelser over for dagpengemodtagerne.

Læs også:

Se også: Og de taler og taler

'Vi sætter stopklodsen ned'
I oktober 2008 sagde Thulesen Dahl til Ritzau:

- Der, hvor vi sætter stopklodsen ned, det er, når regeringen vil ind og ændre på hele strukturen på vores arbejdsmarked og vil sætte dagpengeperioden ned fra fire år til to år.

Og i januar 2010 slog han fast i Jyllands-Posten:

- Jeg vil godt opfordre regeringen til at finde en fælles holdning. Vi kan under ingen omstændigheder støtte reformer, der skærer i efterlønnen eller sænker dagpengeperioden.

Men de gode hensigter holdt ikke længe. I maj 2010 var DF med til at halvere dagpengeperioden fra fire til to år.

- Det er det rigtige at gøre nu, lød det fra Thulesen Dahls daværende formand Pia Kjærsgaard.

Læs også:

Se også: Kaputpakken: Rotation giver sølle 385 nye job

S: Han er ingen redningsmand
På den baggrund giver Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, ikke meget for Thulesen Dahls tilbud til Thorning.

- Det udstiller Dansk Folkeparti som et parti, der går mere op i at lave stunts, end at hjælpe de mennesker, det drejer sig om. Det var Thulesen
Dahl selv, der foreslog indgrebet for to år siden. Så han kan ikke komme nu og indtage rollen som redningsmand.

- Kristian Thulesen Dahl, I var arg modstander af, at man forkortede dagpengeperioden, men I endte alligevel med at gå med til det. Nu kommer I med et forslag, som i hvert fald ikke får perioden tilbage på fire år. Hvad skal dagpengemodtagerne egentlig regne med fra DF?

- De skal regne med, at vi er oprigtigt optagede af, hvordan deres muligheder er, når de ikke har dagpenge længere – om de har mulighed for at finde et arbejde. Det er et politisk ansvar at skabe vækst i det her samfund, og det synes vi ikke, at regeringen tager på sig.

- Vi gjorde dog det her før et valg, så vælgerne var ikke i tvivl på valgdagen. Over for det har man Socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen, som har sagt, at hun nu går ind for en to-årig dagpengeperiode. Hun gik til valg på en fire-årig dagpengeperiode, skyder DF-formanden tilbage.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen