Og de taler og taler

Fedtskat, stiletter, dagpenge, twitter og Lars Løkke præger åbningsdebatten i Folketinget

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan kigge langt efter at kommer tidligt hjem fra Folketingets åbningsdabat (Foto: Jens Dresling)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan kigge langt efter at kommer tidligt hjem fra Folketingets åbningsdabat (Foto: Jens Dresling)

Drillepladsernes holdeplads.

Sådan bliver Folketinget ofte betegnet, for der drejer det sig mere om at vise, hvor forskellige man frem for at vise, at man er enige.

Folketingets åbningsdebat er et godt eksempel på det.

Åbningsdebatten skulle tage udgangspunkt i statsminister Helle Thorning-Schmidt åbningstale fra i tirsdags, men foreløbig har debtatten mere drejet sig om fedtskat, statsministerens stiletter, dagpenge, twitter og S og SF's store savn det seneste år af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby lagde for med at sige, at Helle Thorning-Schmidt skulle se at smide stilletter og få fundet et par flade sko frem, så der kunne kommer gang i aktiviteterne.

Jubilæumsdag

Det fik Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke til at fortælle, at det i dag er en jubilæumsdags. For det er i følge Heunicke præcis et år siden, at Venstres formand, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, var på Folketingets talerstol.

Da Lars Løkke Rasmussen midt på eftermiddagen dukkede op i Folketingssalen blev han mødt af venlige blik, og han smilede også selv venligt, da SF's politiske ordfører Jesper Pedersen gentog Magnus Heunickes ord om, at det er et år siden, at den tidligere statsminsiter har været på Folketingets talerstol.

Det er usikkert, om Lars Løkke Rasmussen vil gå på talerstolen i dag. Det er ikke umiddelbart hans plan, men han kan blive provokeret, som det lyder fra et medlem af Venstres folketingsgruppe.

Twitter

Dansk Folkepartis nyvalgte formand, Kristian Thulesen Dahl, kunne heller ikke dy sig, da han så, at den radikale økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager havde travlt med at skrive på sin IPhone.

- Nu sidder økonomi- og indenrigsministeren og skriver løs. Det er måske på hendes twitter profil, hvor hun også plejer at lægge billeder ud af os andre, kom det med et smil på læben fra Kristian Thulesen Dahl.

Lang dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt får en lang dag i folketingssalen. Hun skal dels høre på ordførerne fra de otte partier samt på indlæggene fra repræsentanter for Færøerne og Grønland.

De skal alle have et svar fra statsministeren, og derfor kan det godt blive ud på aftenen, før debatten stopper.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen