Bødskov har et standpunkt, til han tager et nyt

Justitsminister Morten Bødskov skrev i 2005 under på, at det ville være ”en krænkelse af grundloven”, hvis Fogh-regeringen lukkede det kurdiske ROJ-TV. I dag vil han selv lukke det

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Af Alexander Sokoler

'En lukning af ROJ-TV vil ikke bare være et angreb på millioner af kurderes ret til at modtage den TV-kanal de måtte ønske, men også et en krænkelse af den grundlovssikrede ytringsfrihed.'

Det skrev Morten Bødskov under på tilbage i 2005. Dengang Anders Fogh var statsminister. Og dengang Morten Bødskov bare var almindeligt folketingsmedlem.

I dag er han justitsminister. Og i dag står han i spidsen for et lovforslag, som skal gøre det ulovligt for tv-stationer som ROJ-TV at sende fra Danmark.

Europaordfører for Enhedslisten, Nikolaj Villumsen, er dybt forundret over ministeren.

- Jeg synes, det er vildt dobbeltmoralsk. Jeg forstår overhovedet ikke hvorfor Morten Bødskov vil lukke ROJ-TV. Situationen i Tyrkiet er kun blevet værre.

Nikolaj Villumsen henviser til, at i den periode, hvor Morten Bødskov har ændret mening, er Tyrkiet raslet ned på ranglisten over landenes pressefrihed. I 2007 var Tyrkiet nummer 98. I dag er landet nummer 148. Tyrkiet er altså blevet overhalet af 50 andre lande og ligger nu under bl.a. Rusland. Opgørelsen laves af Journalister Uden Grænser.

- Der sidder i øjeblikket over 100 journalister fængslet i Tyrkiet. Det er ikke holdbart. Det virker som om, at regeringen ligger under for et tyrkisk pres, siger Nikolaj Villumsen.

Morten Bødskov ønsker ikke selv at udtale sig til eb.dk. Hans kommunikationschef har givet følgende skriftlige kommentar fra Morten Bødskov:

- Min underskrift fra dengang er et udtryk for, at jeg har dyb respekt for ytringsfriheden, som ifølge grundloven altid sker under ansvar for de danske domstole. Det mente jeg dengang, og det mener jeg i dag. Det lovforslag, som regeringen har sendt i høring, handler ikke om at lukke ROJ-tv. Det handler om at lukke et hul i lovgivningen som et led i vores værn mod terror.

1 af 2 (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 (Foto: Jens Dresling)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen