SF-rivaler gemte knivene væk

Formandskampen i SF byder på åbne beskyldninger i medierne, men de to kandidater holdte sig til den pæne tone under aftenes debatmøde på Bornholm

(FOTO: Rasmus Flindt Pedersen)
(FOTO: Rasmus Flindt Pedersen)
Følg Politik

RØNNE (ekstrabladet.dk): Det var med en åben mediestrid som bagtæppe, at SF's to formandskandidater her til aften stod ansigt til ansigt i et debatmøde i Rønne på Bornholm.

EU-parlamentarikeren Emilie Turunen, der støtter kandidaten Astrid Krag, har sat spørgsmålstegn ved, om SF fortsat kan sidde i regering, hvis modstanderen Annette Vilhelmsen vinder formandskampen.

- Det gør mig nervøs, at det bliver samlingen af et antiprojekt og en masse frustration, der er opsparet, lyder det desuden fra Turunen, der samtidig benytter lejligheden til at kritisere én af Vilhelmsens støtter, landsledelsesmedlemmet Poul Overlund-Sørensen.

SF vil gå solo ved næste valg

Samme Poul Overlund-Sørensen - der tidligere ikke har været bleg for at kritisere ledelsen i SF - var ordsyrer ved aftenens debat. Det gav imidlertid ikke anledning til, at beskyldninger fløj gennem luften i det lille mødelokale i den bornholmske by. Tværtimod.

Astrid Krag gled således af på spørgsmålet om, hvordan hun vil samle SF, hvis hun bliver formand.

- Det vil jeg gøre ved at opføre mig ordentligt under formandsvalget, lød svaret fra Krag, inden hun slog fast, at der i SF er mere, 'der samler end splitter'.

For Annette Vilhelmsen vedkommende valgte hun kun for en ganske kort bemærkning at komme ind på kritikken af hende, da hun holdt sin indledende tale.

- For at slå det fast: Jeg tilhører ikke den rabiate venstrefløj, sagde hun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+