Annonce:
Annonce:

Engell: Det er kun begyndelsen på et kæmpe drama i SF

Problemerne i SF vil fortsætte flere år endnu, vurderer ekstrabladet.dk's politiske kommentator

Hans Engell vurderer scenarierne for de to formandskandidater, der i dag fremlægger deres stillerlister. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hans Engell vurderer scenarierne for de to formandskandidater, der i dag fremlægger deres stillerlister. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Politik

Formandsvalget i SF vil unægteligt hvirvle SF ud i nye udfordringer. Og de interne stridigheder er langt fra løst, når enten Astrid Krag eller Anette Vilhelmsen om få uger står i spidsen for regeringspartiet.

Det vurderer ekstrabladet.dk's politiske kommentator, Hans Engell.

Læs Også:

Måling: Annette eller Astrid? Det er lige ufedt

- Det her er kun begyndelsen på et kæmpe drama i SF, som vil vare i flere år frem til det kommende og også efter næste folketingsvalg, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

I dag fremlægges de to 'stillerlister' for Vilhelmsen og Krag, hvor det vil fremgå, hvilke 100 støtter fra partiet, der indstiller hhv. Astrid og Anette som formandskandidater. Men begge kandidater får enorme udfordringer som formænd i et kriseramt SF, vurderer Hans Engell.

Annonce:

Det store problem for Astrid Krag bliver at tilgodese SF's venstrefløj, hvilket hun ifølge Engell vil være tvunget til efter de seneste mange måneders åbne fløjkrig. Mens hun på samme tid skal tilgodese Thor Möger-fløjen - og dermed sig selv - samt deres regeringstro strategi.

Læs Også:

Ritt: Du er ynkelig, Villy

- På den anden side vil Anette Vilhelmsen uvægerligt få kæmpeproblemer som ny SF-formand. Med hende som formand vil SF være et parti i kaos. For det første er der ikke en eneste SF-minister, der støtter hendes kandidatur, så det kunne tyde på en stor ministerrokering, hvor ikke engang Villy er fredet. Og for det andet har Vilhelmsen aldrig forhandlet om andet end, hvad der kan ligge i en frimærkekasse, siger Hans Engell og fortsætter:

- Hvis jeg var Thor Möger og så Vilhelmsen bliver formand, så ville jeg trække mig som hovedforhandler for SF i finanslovsforhandlingerne. Det vil jo reelt være et fravalg af Mögers fremgangsmåde. Og det har Vilhelmsen aldrig før prøvet, lyder det fra Hans Engell.

Læs Også:

Se hvem der støtter hvem i SF's formands-kamp

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: