Ida Auken: - Jeg har følt mig meget presset

Miljøministeren har en stor del af sit liv forsøgt at flygte fra sit efternavn, fordi hun ikke vidste, om de ting der skete for hende, kun skete fordi hun hedder Auken

34-årige Ida Auken har i mange år tvivlet på, om hun selv var noget værd: - Min tvivl knyttede sig til, om det var mig der fik anerkendelse, eller om det var det, jeg kom fra, siger hun til EKSTRA. (Foto: Carsten Snejbjerg)
34-årige Ida Auken har i mange år tvivlet på, om hun selv var noget værd: - Min tvivl knyttede sig til, om det var mig der fik anerkendelse, eller om det var det, jeg kom fra, siger hun til EKSTRA. (Foto: Carsten Snejbjerg)

Ida Auken ville lyve, hvis hun sagde, det ikke havde været en fordel i mange situationer at hedde Auken.

Det erkender hun i et stort interview i EKSTRA, som udkommer sammen med Ekstra Bladet i morgen.

Det har åbnet en masse døre for hende, og som barn brugte hun det bevidst til at på opmærksomhed på.

Men det har også været forbundet med et stort forventningspres og har sået tvivl i hende at være datter af SF-politiker Margrete Auken og niece til den nu afdøde Svend Auken.

Læs: Årets familiefoto: Alle vil i seng med Ida

En tvivl om, hvorvidt hun kun opnåede noget på grund af de ting, folk forbandt hendes efternavn med.

- Jeg har følt mig meget presset over at skulle leve op til noget - alene på grund af mit navn, siger Ida i et ærligt interview i EKSTRA, som du kan købe sammen med Ekstra Bladet, i dag.

Læs: Ida Auken: Jeg vil have et liv

Læs mere om Idas opvækst, hendes flugt fra familienavnet og tvivlen på egne evner, som hun har taget med sig ind i voksenlivet, i EKSTRA i dag. Her fortæller Ida Auken også om livet som mor til Niels på halvandet, som hun er meget væk fra, og om løftet om ikke at ville være den samme type mor, som Margrete Auken var for hende.

1 af 2 Miljøministeren kan i dag grine af, at hun er endt præcis dér, hvor hun sagde, hun aldrig ville ende: som politiker - præcis som sin mor - og med en kandidatgrad i teologi - præcis som sin mor. (Foto: Carsten Snejbjerg)
2 af 2 34-årige Ida Auken har i mange år tvivlet på, om hun selv var noget værd: - Min tvivl knyttede sig til, om det var mig der fik anerkendelse, eller om det var det, jeg kom fra, siger hun til EKSTRA. (Foto: Carsten Snejbjerg)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen