Pia K's løfte: Vi kommer i regering

Dansk Folkepartis årsmøde er skudt i gang med den afgående formand, Pia Kjærsgaardd, tale

Pia Kjærsgaard modtog store klapsalver, da hun gik på talerstolen (Foto: Claus Bonnerup)
Pia Kjærsgaard modtog store klapsalver, da hun gik på talerstolen (Foto: Claus Bonnerup)

DANSK FOLKEPARTIS ÅRSMØDE, HERNING (ekstrabladet.dk) Under overskriften 'Jeg har været på bjergtoppen' har Pia Kjærsgaard netop holdt sin sidste tale som formand for Dansk Folkeparti.

LÆS:

Se også: Ny DF-formand satser på status quo

Og der var ikke et øje tørt i Herning Kongrescenter, der i denne weekend er fyldt til bristepunktet med omkring 850 jublende DF'ere. Der blev klappet, hujet og grint, da partiets dronning holdt sin beretning:

- Det her bliver så min sidste tale som formand for Dansk Folkeparti. Det er måske nok ikke verdenshistorisk. Men dog lidt danmarkshistorisk, synes jeg godt, at jeg kan sige, uden at nogen skal opfatte det som utidigt praleri, sagde Pia Kjærsgaard fra talerstolen.

LÆS:

Se også: Pia vs. Thulesen Dahl - så svært får Kristian det

Talen handlede om fortiden, nutiden og fremtiden. Ligesom meget af weekendens årsmøde vil gøre, da en stor del af tiden vil blive brugt på, at hylde Pia Kjærsgaard for hendes arbejde for Dansk Folkeparti.

- Men sagen er jo, at INGEN troede, vi kunne gøre det. INGEN troede, at DF var andet end en døgnflue. En dublet af et parti, der var gået til i anarki og opløsning. Men vi var IKKE en døgnflue! Vi var IKKE en dublet! Vi var - og er - alt andet, sagde Pia Kjærsgaard om fortiden og tilføjede:

- Vi er humlebien, der ikke ved, at den ikke kan flyve og derfor gør vi det alligevel. Og vi flyver og vi flyver!

LÆS:

Se også: Pia K.: Kristian skal ikke være Pia

DF i regering
Men udover jubel, anekdoter og kritik af den nuværende regering, kom Pia Kjærsgaard også med lidt løfter for fremtiden:

- Derfor kan jeg også sige, at jeg har været på bjergtoppen. Jeg har set, hvad man kan se fra en position med god udsigt. Og kunne jeg se ind i fremtiden, så ville jeg kunne se en væsentlig ting: Dansk Folkeparti bliver en del af en dansk regering! Det er ikke et mål. Det er et middel. Det er ikke en trussel. Det er et løfte!

Hvornår det sker vil Pia Kjærsgaard dog ikke spå om:

- For os er det og vil altid være, hvad vi laver af politik, ikke om vi laver det som ministre eller blot MF’ere. Og vi har tiden for os. For som jeg lige sagde: Jeg har været på bjergtoppen... Det kommer. Måske ikke i min tid. Men det kommer!

LÆS:

Se også: Forsker: Pia viste at kvinder kan udøve magt

Herefter fik den nuværende regering endnu et par hårde ord med på vejen, hvilket fik DF'erne til at bryde ud i jubel:

- Og oprigtigt talt: Min liste over ministeremner i Dansk Folkeparti består allerede af dygtigere emner end dem, der i dag er ministre. LANGT dygtigere! Med LANGT mere erfaring!

Jeg er stadig jeres Pia
Omkring klokken 15.00 er der valgt til formandsposten, hvor Kristian Thulesen Dahl står til at blive ny formand - dog kommer der lige endnu et løfte inden:

LÆS:

Se også: Her er DF's nye konge

- Jeg er her endnu – og jeg er fortsat jeres Pia. Pas godt på Danmark. Pas godt på Dansk Folkeparti. Pas godt på hinanden!

Det fik hele salen til at gå amok i en klappe-rus, mens Pia Kjærsgaard græd på scenen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen