Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bødskov giver frit spil til kriminelle

Det virker tragikomisk, at justitsministeren stadig lader bander og rockere styre salget af hash i København, siger Socialdemokraternes politiske ordfører på Københavns Rådhus

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus forsøger nu igen at råbe deres partifælle, justitsminister Morten Bødskov, op, så de kan få en forsøgsordning, hvor de på legal vis kan sælge hash. (Foto: Jens Dresling)
Socialdemokraterne på Københavns Rådhus forsøger nu igen at råbe deres partifælle, justitsminister Morten Bødskov, op, så de kan få en forsøgsordning, hvor de på legal vis kan sælge hash. (Foto: Jens Dresling)

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus med overborgmester Frank Jensen og den politiske ordfører Ikram Sarwar i spidsen er ved at miste tålmodigheden over deres partifælle, justitsminister Morten Bødskov.

- Det virker tragikomisk, at justitsminister Morten Bødskov fortsat lader bander og rockere styre salget af hash i København, siger Ikram Sarwar til ekstrabladet. dk.

- Vi har på Københavns Rådhus bedt justitsministeren om at få en forsøgsordning, for at få lov til at sælge hash på lovlig vis, men det er hver gang blevet afvist med standardsvaret om, at hash er skadeligt.

- Det svar gav Frank Jensen også, da han i slutningen af 1990'erne var justitsminister, og så skete der ikke mere.

- Jeg er uddannet læge, og jeg ved, at hash er skadeligt, men vi må da se i øjnene, at der alligevel et et stort salg og forbrug af hash.

- Det tjener bander og rockere millioner af kroner på, så derfor er vi nødt til at gøre noget, siger Ikram Sarwar.

Henvendelse i maj

Han rettede en lignende henvendelse til Morten Bødskov i maj, uden at der skete noget, og i slutningen af august gentog Frank Jensen appellen - igen uden held.

- Morten Bødskov afviste så sent som i et samråd på Christiansborg 16. august, at han vil give lov til en forsøgsordning med legalt salg af hash. Hvorfor tror du så, at dit nødråb vil blive hørt denne gang?

- Jamen, der skal ske noget nu. Da USA indførte forbud mod alkohol i 1920'erne, gav det startskuddet til masser af kriminalitet, hvor de organiserede bander tjente styrtende med penge på salg af spiritus.

- Det samme er tilfældet i dag i København med salg af hash. Hvis vi skal stoppe banderne og rockerne, skal vi ramme dem på deres indtjening. Det kan vi gøre med en forsøgsordning, hvor vi legalt sælger hash.

Politiet har

givet op

- Derfor håber jeg, at Morten Bødskov og de andre politikere på Christiansborg vil lytte til os. Det er os, der står med problemerne i Københavns Kommune. Giv os dog en chance for at prøve noget nyt, for som det er i dag, har selv politiet givet op.

- Det bedste eksempel på det fik vi forleden, da politiet igen begyndte at patruljere på Christiania. Politiet havde i forvejen meddelt, hvornår de kom til Christiania, så det var da klart, at der ikke vil være hash sælgere i kation på det tidspunkt, siger Ikram Sarwar.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen