Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Rød blok raser over Simon Emil: 'Jeg får kvalme'

Christiansborgs røde blok syder af harme over Simon Emil Ammitzbøls tilgang til kontanthjælpsmodtageren Mette

- Jeg synes, det er kvalmende, at vi ser partier i folktinget, som behandler arbejdsløse som andenrangsmennesker, siger Magnus Heunicke (S) (FOTO: Mik Eskestad / POLFOTO )
- Jeg synes, det er kvalmende, at vi ser partier i folktinget, som behandler arbejdsløse som andenrangsmennesker, siger Magnus Heunicke (S) (FOTO: Mik Eskestad / POLFOTO )

Simon Emil Ammitzbølls kommentar om at 'det er klogt, du har steriliseret dig' til en enlig mor til tre på kontanthjælp, har i den grad sat sindene kog på den røde fløj.

Læs også:

Dansk politik - 12. sep. 2012 - kl. 08:29 Simon Emil til arbejdsløs: Klogt du er steriliseret

'Jeg får kvalme over det'
- Nu må det stoppe med, at man behandler mennesker, der har mistet deres arbejde, som andenrangsmennesker, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke og fortsætter.

- Jeg får kvalme over det. På højrefløjen er der åbenbart et kapløb i gang om, hvem der kan føre den groveste hetz mod de familier, hvor far eller mor er blevet arbejdsløse. Det handler altså om mennesker.

Læs også:

Se også: 'Simon Emils forældre skulle have brugt kondom'

Mette gør, hvad hun kan
Øzlem Cekic fra SF har heller ikke meget til overs for Simon Emil Ammitzbølls tilgang.

- Der er en tendens til, at man bare taler ned til de arbejdsløse. Hun gør, hvad hun kan med sin ordblindhed, ADHD, 100 jobsøgninger - hvor hun samtidig skal passe tre børn. Som om det skulle være en løsning at sterilisere arbejdsløse. Problemet er, at der står 180.000 mennesker udenfor arbejdsmarkedet, fordi der mangler jobs, lyder konklusionen fra Øzlem Cekic.

Læs også:Respektløst og asocialt menneskesyn
Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Pernille Skipper, kan ikke se, hvor Simon Emil Ammitzbøll gør af al den personlige frihed, som både han og partiet taler om.

- Jeg synes, han er respektløs overfor Mette. Liberal Alliance har en tendens til at mene, at bare fordi man har været så uheldig at miste sit arbejde, så er man åbenbart ikke et menneske længere.

Pernille Skipper påpeger, at det ikke er første gang, at Liberal Alliance udtrykker et 'asocialt menneskesyn' og efterlyser, at de borgerlige partier snarest muligt går ud og tager afstand fra den politik, som Liberal Alliance lægger for dagen.

Læs også:

Se også: EL: Blå blok bør tage afstand fra Simon Emils udtalelser


Simon Emil Ammitzbølls kommentar falder i det kommende afsnit af TV2-programmet 'Velkommen til Virkeligheden', der bliver sendt torsdag, hvor han blandt andet besøger 35-årige Mette Hansen fra Østjylland, der er på kontanthjælp.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen