Astrid officiel kandidat: Jeg ved godt, at jeg er ung

Astrid Krag har onsdag aften officielt meddelt sit kandidatur til formandsposten i SF

Nu er hun - endelig - kandidat. (Foto: Jakob Jørgensen)
Nu er hun - endelig - kandidat. (Foto: Jakob Jørgensen)

Efter flere dages uvished har Astrid Krag endelig besluttet sig. Astrid Krag har netop meddelt, at hun officielt er kandidat til formandsposten i SF.

- Jeg ved godt, at jeg er ung. Og jeg ved godt, at det er et kæmpe ansvar at stille sig i spidsen for et parti. Men SF har brug for en frisk start, sagde Astrid Krag bl.a. til TV Avisen for kort tid siden.

- Politik har altid været en holdsport for mig. I SF har vi altid både haft ældre og yngre, københavnere og nordjyder, mænd og kvinder. Det er det samlede parti, jeg gerne vil stille mig i spidsen for, hvis jeg bliver valgt til formand.

- Jeg har tænkt mig grundigt om, lød det også fra den hidtil eneste formandskandidat.

29-årige Krag, der i øjeblikket er sundhedsminister, har de seneste dage været det varmeste bud på Villy Søvndals efterfølger. Især efter, at både Ida Auken og Mette Touborg har afvist at stille op. Og nu har Krag så bekræftet, at hun går efter SF-toppen.

Læs Også:

Se også: Astrid Krag: Villy Søvndals unge støtte

Astrid Krag er en del af den såkaldte 'Thor Möger-fløj.' Arbejderisterne i partiet, som har været meget udskældte af flere SF'ere, da SF ifølge kritikerne er trukket for meget mod højre. Det tidligere medlem af Folketinget, Knud Erik Hansen, kritiserede så sent som i dag Astrid Krag - han mener simpelthen ikke, at hun er dygtig nok.

- Jeg har været SF'er i 15 år... Det er et fælles projekt, jeg stiller mig spidsen for, hvis jeg bliver valgt, lyder Astrid Krags svar til kritikerne bl.a.

Også SF'ere i København har været yderst kritiske - en kilde fra partitoppen i København beskrev i weekenden over for ekstrabladet.dk Astrid Krag som 'gift for partiet.'

Læs Også:

Se også: Ida Auken: Jeg vil have et liv

Det er dog ikke alle, der er utilfredse med Krag - Steen Gade var allerede søndag ude og støtte op om hende. Det samme var tre fremtrædende byrådspolitikere fra København, Aarhus og Odense.

Astrid Krag understregede dog, at hun finder det helt fint, hvis der kommer kampvalg om formandsposten.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen