Hun er Mög-ungens marionetdukke

Flere kilder peger på, at Astrid Krag som kommende SF-formand reelt vil betyde, at Thor Möger sidder på magten

Med Astrid Krag som SF-formand vil Thor Möger bestyrke sin magt i SF, mener flere kilder (foto: Niels Hougaard, Polfoto)
Med Astrid Krag som SF-formand vil Thor Möger bestyrke sin magt i SF, mener flere kilder (foto: Niels Hougaard, Polfoto)

Thor Möger og hans alliancepartnere - herunder politisk ordfører i SF Jesper Petersen - har en plan: Sundhedsminister Astrid Krag skal overtage formandsposten efter Villy Søvndal.

For det første er Krag en del af Möger og Jesper Petersens fløj, men ikke mindst et andet vigtigt forhold spiller ind, lyder det fra et medlem af SF's folketingsgruppe:

- Astrid er ikke særlig stærk, og det passer Thor fint. Så kan han stadig styre det hele.

Flere SF-kilder bekræfter uafhængigt af hinanden dette billede. Det passer således Möger glimrende at få en formand, der kan fungere som hans marionetdukke.

- Astrid bliver frontfigur, men det bliver Thor Møger og hans folk der kommer til at bestemme det hele, lyder det fra en anden SF-kilde.

Læs også:

Se også: Mögungen dolkede Villy i ryggen

'Jeg har ikke gjort min stilling klar'
Astrid Krag har endnu ikke officielt meldt sit kandidatur til formandsposten ud.

'Jeg har ikke gjort min stilling klar,' skrev hun i går på sin Facebook-profil, efter at Villy Søvndal havde annonceret, at han træder tilbage som SF-formand.

Flere SF-kilder beretter dog om, at det blot er et spørgsmål om tid, før Astrid Krag melder ud, at hun går efter at blive Søvndals afløser.

Læs også:

Se også: Krig og kaos

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen