Peter Arnfeldt sigtes for lækage

Peter Arnfeldt sigtes for at forsøge at lække Kinnocks oplysninger til Ekstra Bladet - og sigtes ligeledes for at have lækket afgørelsen til BT

Peter Arnfeldt sigtes i skattesagen. (Foto Anthon Unger)
Peter Arnfeldt sigtes i skattesagen. (Foto Anthon Unger)

Tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen (V), Peter Arnfeldt, sigtes for at have lækket oplysninger om Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, til BT. Og samtidig sigtes han for at have forsøgt at lække dele af afgørelsen på Kinnocks skattesag til Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard - og dermed at have brudt sin tavshedspligt som embedsmand i Skatteministeriet. Det oplyser Københavns Politi.

Med sigtelsen for at have lækket de private oplysninger når Københavns Politi at agere, inden fristen for forældelse udløber i næste uge.

I sigtelsen står bl.a., at Arnfeldt sigtes for 'på et ukendt tidspunkt i perioden fra torsdag den 16. september 2010 til onsdag den 7. september 2011 i København under særligt skærpende omstændigheder, med særlig risiko for at påføre andre betydelig skade, uberettiget til dagbladet BT at have videregivet fortrolige oplysninger vedrørende Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skatteforhold, som han havde fået kendskab til i forbindelse med sit arbejde som særlig rådgiver for den daværende skatteminister.'

At sigtelsen indbefatter lækagen til BT, tager Peter Arnfeldts advokat, Henrik Stagetorn, med ophøjet ro.

- Det er nok mere en konsekvens af, at hvis der er noget i forhold til Ekstra Bladet, så tager man begge lækager med. Det tager jeg meget roligt, siger han til ekstrabladet.dk.

Læs Også:

Arnfeldt løj for dommer

Peter Arnfeldt blev afhørt om at have forsøgt at lække dele af afgørelsen til Ekstra Bladet i sidste uge under skattesagskommissionen, hvor han bedyrede sin uskyld.

- Han er overrasket, fortæller advokat Henrik Stagetorn om sin klients reaktion på, at der nu er rejst en sigtelse mod ham.

Henrik Stagetorn mener, at Jan Kjærgaard også bør sigtes i sagen.

- Hvis man sigter ham, der skulle have givet afgørelsen – endsige forsøgt at give den – så vil logikken tilsige mig, at man sigter ham, som har forsøgt at få den, siger Henrik Stagetorn.

Det fremgår imidlertid af politiets pressemeddelse, at der på nuværende tidspunkt ikke vil blive rejst flere sigtelser i sagen.

'Københavns Politi kan i sagens natur ikke på nuværende tidspunkt sige, om der på et senere tidspunkt vil vise sig grundlag for at sigte andre eller for at sigte nogen for overtrædelse af andre bestemmelser i straffeloven i denne sag', står der dog i pressemeddelelsen.

Så sent som torsdag ved middagstid anmodede Henrik Stagetorn om, at Københavns Politi droppede en eventuel sigtelse mod Arnfeldt, da Arnfeldt bl.a. ville miste sit indtægtsgrundlag som kommunikationsrådgiver.

Læs Også:

Arnfeldts advokat: Drop sagen mod Peter. Den vil koste ham penge

Københavns Politi ønsker ikke at kommentere sagen, men ifølge politidirektør Johann Reimann vil der senere i eftermiddag blive sendt en pressemeddelelse med oplysninger om sigtelsen.

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag. I må væbne jer med tålmodighed til ved fem-tiden, siger Johann Reimann til ekstrabladet.dk

Peter Arnfeldt risikerer op til seks måneders fængsel for brud på tavshedspligten.