Annonce:
Annonce:

Mögungen dolkede Villy i ryggen

Bagtalelsens skole: Thor Möger og hans allierede har seneste måneder spredt rygter om Villy Søvndal for at få ham ud af klappen, lyder det fra SF-kilder

SF's afgående formand Villy Søvndal er angiveligt blevet bagtalt af partifæller i månedsvis. Nu har han rejst sig fra formandsstolen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
SF's afgående formand Villy Søvndal er angiveligt blevet bagtalt af partifæller i månedsvis. Nu har han rejst sig fra formandsstolen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

SF's magtfulde mand Thor Möger Pedersen græder tørre tårer over Villy Søvndals afgang som partiets formand.

Nok er det ikke Thor Mögers plan, at han selv skal overtage formandsposten, men ikke desto mindre passer det tilsyneladende skatteministeren at slippe af med den mand, som ellers har været hans læremester i årevis. Og i stedet få placeret sin nære allierede Astrid Krag som formand og dermed kunne fastholde sit greb om partiet.

Læs også:

Krig og kaos

En centralt placeret SFkilde i regeringen fortæller til Ekstra Bladet, at Thor Möger og hans allierede i SF de seneste måneder har arbejdet aktivt for at få Villy til at gå af. Og de har ikke været blege for at tage ufine midler i brug.

- Der er sket et skifte inden sommeren. Thor og andre så nu Villy som en forhindring og ville gerne fremskynde hans afgang.

- Det er foregået systematisk.

Læs også:

SF'ere kræver kampvalg om formandsposten

Annonce:

- De har tidligere haft deres legitimitet gennem Villy, men i sommer begyndte de at sprede rygtet om, at Villy var en håbløs formand, der ikke var med til noget og ikke traf nogle beslutninger.

- De har forsøgt at undergrave ham, siger kilden.

Flere andre centrale kilder i SF bekræfter desuden, at de har hørt om, at Thor Mögers folk har bagtalt Villy på det seneste.

Har bragt begejstringen tilbage
Denne udlægning står mildest talt i skærende kontrast til den store buket af rosende ord, Möger havde at sige om Søvndal, efter at han havde annonceret sin afgang i går formiddags:

- Jeg har den største respekt for Villy. Han er et menneske, der med sit altid smittende engagement begejstrer folk omkring sig.

Læs også:

Auken udsætter beslutning om formandspost

- Han er en eminent dygtig og skarpsindig politiker, og så er han også en nær ven.

- Villy har bragt optimismen og begejstringen tilbage på venstrefløjen. Han har fornyet SF, så vi i dag er et moderne, venstreorienteret parti, der tager ansvar, sagde Möger.

Annonce:

Afviste at smutte
I visse dele af partiet har begejstringen over Søvndal dog været til at overse, efter SF kom i regering ved valget for et år siden. Ikke mindst har partiets deltagelse i skatteaftalen med Venstre og de konservative i juni skabt stor utilfredshed dybt inde i partiet.

Ikke desto mindre har Søvndal gang på gang afvist at løbe fra sin formandspost.

Så sent som i midten af august sagde Søvndal under SF's sommergruppemøde: - Jeg er valgt som formand for SF, og sådan er det.

Læs også:

Möger: Villy er en kæmpe i dansk politik

I går sagde Søvndal alligevel stop.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: