Astrid Krag: Jeg er ikke på vej i formandsstolen

'I dag skal handle om Villy. Jeg har ikke gjort min stilling klar', lyder det fra sundhedsministeren

Sundhedsminister og SF'er Astrid Krag afviser indtil videre, at hun vil være formand efter Villy Søvndal. (Foto: Jens Dresling)
Sundhedsminister og SF'er Astrid Krag afviser indtil videre, at hun vil være formand efter Villy Søvndal. (Foto: Jens Dresling)

Astrid Krag afviser, at hun står klar til at hoppe i formandsstolen i SF. Det på trods af, at

Se også: TV2: Astrid Krag vil være formand , at sundhedsministeren vil være formand efter Villy Søvndal.

Læs også:

Se også: TV2: Astrid Krag vil være formand og Se også: Villy trækker sig som formand

På den 29-årige ministers Facebook-profil vil hun dog ikke stå ved sit eventuelle ønske om karriereskift:

'Og for at gøre det klart: i dag skal handle om Villy. Jeg har ikke gjort min stilling klar trods TV2 åbenbart har erfaret det', lyder det blandt andet på Facebook, hvor Krag - ikke overraskende - hylder sin snart forhenværende formand.

'Kære Villy. Du blev hånet og latterliggjort, da du kom til. Men du stod ved dig selv og dit projekt. Du gjorde kritikerne til skamme og samlede partiet om det, som alle dømte umuligt: At erstatte Lars Løkke og Pia Kjærsgaard med en ny regering med deltagelse af SF', skriver Astrid Krag på det sociale netmødested.

Læs også:

Dansk politik - 7. sep. 2012 - kl. 10:46 Villy nægter at tale om Astrid Krag

'Uden dig var vi ikke kommet så langt. Uden dig ville SF ikke stå med mere indflydelse end nogensinde før til at påvirke Danmark i en mere retfærdig, solidarisk og grøn retning. Villy forandrede SF. Og i dag er alle SF’ere med til at forandre Danmark. Det skal du have uendeligt meget tak for!'

Læs også:

Se også: Top SF'er: Krag skal overtage for Søvndal og (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik - 7. sep. 2012 - kl. 10:54 SF-bagland i chok og Se også: Villy i august: Jeg bliver som formand!

På et pressemøde har Søvndal meddelt, at der inden for et par uger vil være fundet en ny formand for partiet. Han afviser dog at pege på en kandidat, men forklarede fredag formiddag umiddelbart efter pressemødet:

- Jeg kender Astrid som en dygtig og arbejdsom SF'er, men jeg vil ikke give karakterer til kandidaterne. Jeg vil sætte mit kryds i al stilfærdighed og aldrig sige det til nogen.

Læs også:

Se også: Kort om Villy og Dansk politik - 7. sep. 2012 - kl. 11:01 Villy: Jeg blander mig ikke i formandskampen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen