Annonce:
Annonce:

Krig og kaos

SF: Magtkampen om formandsposten er i fuld gang mellem partiets grupperinger

Der var trængsel for at høre formandens begrundelse for sin afgang. Om der bliver tilsvarende trængsel for at få hans post som topfigur i partiet vil snart vise sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Der var trængsel for at høre formandens begrundelse for sin afgang. Om der bliver tilsvarende trængsel for at få hans post som topfigur i partiet vil snart vise sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

Selv om SF'erne i går havde travlt med at tale om ' medlemsindflydelse', ' ægte demokrati' og ' en fair formandskamp', når toppen offentligt skulle beskrive situationen i partiet efter Villys farvel, så er det reelle billede af partiet noget anderledes bag den fine facade.

Læs også:

SF'ere kræver kampvalg om formandsposten

De sande og dækkende ord om den formandskamp, der allerede er i fuld gang, er nærmere: krig og kaos.

Det bekræfter adskillige kilder både fra partiets folketingsgruppe, landsledelse og bagland over for Ekstra Bladet.

Tror ikke på Astrid
- Hvis det for eksempel bliver Astrid Krag, som bliver valgt, så vil den gamle krig i partiet rase videre med fornyet styrke, siger en SF'er, som dermed forudsiger masser af intern ballade, hvis partiledelsens favorit, sundhedsminister Astrid Krag bliver ny partiboss.

- Villy kunne man tale med, og der var en vis chance for, at han også ville lytte.

Læs også:

Farvel SF

Annonce:

Det er der ingen, som tror på, at Astrid vil, siger kilden.

Selv om det i sidste ende er de helt almindelige medlemmer, der vælger SF's næste formand, så er partiets tunge drenge og damer på og uden for Borgen i fuld gang med at lægge arm om, hvem der bliver Villys efterfølger.

Læs også:

Engell: Ung formand vil give SF kant

Opgøret udspringer - som flere gange tidligere - af magtkampen i partiet mellem skatteminister Thor Mögers unge, forandringsvillige fløj og den mere fodformede gruppe af klassiske SF'ere.

I sidstnævnte gruppe var der i går stor opstandelse over, at ingen, ud over Thor Mögers venner i partiet, på forhånd var orienteret i god tid om, at Villy ville gå.

Krigserklæring
- Det faktum, at vi intet har hørt om Villys afgang på forhånd, opfatter vi som en krigserklæring og endnu et forsøg fra Thors side på at fastholde magten, siger en kilde fra den såkaldte fodformede fløj i partiet.

Annonce:

De fleste forventer, at der vil gå ' nogen tid', inden kandidaterne til formandsposten melder sig officielt på banen. Men allerede i dag og i morgen har de forskellige grupperinger aftalt hemmelige hulemøder, ligesom adskillige kilder i partiet beretter om 'sonderinger' og ' følere' over telefonen.

Læs også:

Søvndal: - Far er ikke skuffet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: