Kiær vandt valg efter kaos

Tidligere socialminister Benedikte Kiær vinder barsk konservativt kampvalg i Helsingør forud for kommunalvalg

Benedikte Kiær skal være De Konservatives spidskandidat ved kommunalvalget i november 2013. (Polfoto)
Benedikte Kiær skal være De Konservatives spidskandidat ved kommunalvalget i november 2013. (Polfoto)

Onsdag aften står det klart, at det bliver Benedikte Kiær, som skal være De Konservatives spidskandidat ved kommunalvalget i november 2013. Det skriver Helsingør Dagblad.

Ved en ekstraordinær generalforsamling hasteindkaldt for at så hurtigt som muligt at stoppe den interne strid om at stå øverst på C-delen af stemmesedlen næste år valgte flertallet af de fremmødte medlemmer af partiets Helsingør-vælgerforening at pege på Kiær.

Valget stod mellem tidligere borgmester Per Tærsbøl, det erfarne byrådsmedlem Malene Carmel, ordfører for den konservative byrådsgruppe i årevis, og folketingsmedlemmet Kiær.

Hun forlod i 2010 som nyvalgt Helsingør Byråd efter kun et par måneder, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen gjorde hende til socialminister.

Generalforsamlingen i Helsingør Hallen endte med en klar sejr til Benedikte Kiær. Malene Carmel fik halvt så mange stemmer, mens Per Tærsbøl kun fik en håndfuld.

42-årige Benedikte Kiær blev præsenteret i Helsingør Dagblad for et par måneder siden som vælgerforeningsbestyrelsens kandidat.

Det forargede Malene Carmel, som dengang forklarede, at bestyrelsen indtil da havde givet hende løfte om posten som borgmesterkandidat.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen