Thorning: Min mand er ikke bøsse

Statsministeren afviser homorygter om sin mand Stephen Kinnock i parrets skattesag

Helle Thorning-Schmidt og hendes familie har i flere år været plaget af rygter om, at Stephen Kinnock skulle være bøsse. Rygtet kommer fra parrets nu forhenværende revisor. (Foto: Jens Dresling)
Helle Thorning-Schmidt og hendes familie har i flere år været plaget af rygter om, at Stephen Kinnock skulle være bøsse. Rygtet kommer fra parrets nu forhenværende revisor. (Foto: Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) dementerer nu rygterne om, at hendes mand, Stephen Kinnock, skulle være homoseksuel.

- Det er ikke sandt. Og det bliver aldrig sandt, siger statsministeren i et interview til Politiken tre dage før skattekommissionen går i gang med sine afhøringer.

Vi lever et godt familieliv
Rygterne om Stephen Kinnocks homoseksualitet dukkede op i forbindelse med behandlingen af hans og Helle Thorning-Schmidts skattesag i 2010.

Allerede dengang afviste parret, at de skulle skilles. Læs også:

Se også: Helle om skilsmisse-rygter: Grotesk og ubehageligt og Se også: Bøsserygter om Kinnock vækker opsigt

Nu har parret har skrevet et indlæg i Politiken, hvor de ønsker at aflive myterne om deres privatliv:

'Vi har dannet par i snart 20 år og har for længst fejret kobberbryllup. Vi lever et godt familieliv med vores to døtre. Vi ved, at kombinationen af vores job er usædvanlig, og at vi derfor har en lidt anderledes hverdag. Men vi har fundet en måde at indrette vores familieliv på, så det fungerer for os', lyder det blandt andet i indlægget, som du kan læse her.

Revisor bag bøsserygter
Ifølge Politiken er parrets egen revisor i skattesagen, Frode Holm, ifølge Skat København, manden bag bøsserygtet om Kinnock, der arbejder og bor i Schweiz.

Politiken skriver, at formanden for skattesagskommissionen for en uge siden sendte Helle Thorning-Schmidt et brev med oplysninger, at Frode Holm på et møde om skattesagen skulle have udtalt sig om Stephen Kinnocks seksualitet.

'Efter længere tids drøftelser fortæller Frode Holm, at SK (Stephen Kinnock, red.) er biseksuel/homoseksuel', lyder teksten i bilaget, som er udformet af skattedirektør Lisbeth Rasmussen i Skat København 26. august 2010.

Svært for børnene
Politiken spørger i interviewet statsministeren, om hendes mand er biseksuel eller homoseksuel.

- For det første synes jeg ikke, det er et spørgsmål, man skal svare på. Men nej, det er han ikke. Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand, siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Nu kommer skatteafgørelsen
Hun og Stephen Kinnock har nu besluttet at offentliggøre hele den ni sider lange skatteafgørelse, som Skat København traf i 2010:

- Det gør vi for at lægge alle myter ned om, hvad der står i brevet. Men også om, hvad der ikke står i brevet, siger Thorning-Schmidt.

Nu er han forhenværende revisor
Frode Holm, som det ikke er lykkedes Politiken at få fat i, er ifølge Helle Thorning-Schmidt ikke længere revisor for statsministerfamilien.

Statsministeren skriver lørdag i Politiken, at revisoren 'har meddelt os, at hans udtalelser er blevet misforstået, og at han i øvrigt aldrig har talt med os eller vores rådgivere om vores ægteskab'.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen