Annonce:
Annonce:

Troels Lunds forsvarer: En spændende opgave

Karoly Németh skal være bisidder for Troels Lund Poulsen ved undersøgelseskommissionen. - Jeg ser det som en opgave, der meget ligner det jeg laver i retten, siger den erfarne advokat

Han skal være Troels Lund Poulsens bisidder i Undersøgelseskommissionen. En rolle, der bedst kan sammenlignes med en forsvarer i retten (Foto: Ole Steen)
Han skal være Troels Lund Poulsens bisidder i Undersøgelseskommissionen. En rolle, der bedst kan sammenlignes med en forsvarer i retten (Foto: Ole Steen)
Annonce:
Følg Politik

- Alle opgaver er spændende.

Sådan siger den erfarne advokat Karoly Németh til ekstrabladet.dk's spørgsmål om, hvorvidt opgaven som bisidder for den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen er noget han glæder sig til.

Karoly Németh er ikke alene en erfaren mand i retten. Han har siddet i fem forskellige kommissioner - mere end ti procent af dem, der har været gennemført - bl.a. Postskandale-sagen, Gredal-sagen og Bløderkommissionen.

- Jeg har så at sige været med på 'begge sider af bordet', som udspørger og som bisidder. Det at arbejde i denne form for kommission, ligner meget det arbejde jeg kender fra retten, siger Nemeth til ejkstrabladet.dk.

Han kan ikke sige ret meget konkret om arbejdet endnu, da hverken kommissoriet eller forløbet endnu er klarlagt.

Vi risikerer vel, at det er sådan en kommission, der skal sidde i årevis?

Annonce:

- Det tror jeg ikke. Tidshorisonten afhænger naturligvis meget af kommissoriet, men det er mit indtryk - alene fra pressen - at man ønsker sig en hurtigtarbejdende kommission, siger Nemeth.

Han kan - efter Lov om Undersøgelseskommissioner - være med til at tilrettelægge arbejdet, altså bede om dokumenter fremlægges eller bestemte vidner afhøres.

- Det er klart, at jeg hverken kan blande mig i kommisoriet eller i hvordan kommissionens sammensættes, men vi får da en vis indflydelse på, hvad der skal være en del af sagen, siger advokaten.

Troels Lund Poulsen er glad for at Karoly Nemeth har sagt ja til opgaven.

- Nu ser jeg frem til at Undersøgelseskommissionen påbegynder sit arbejde. Advokat Karoly Németh har betydelig erfaring i relation til Undersøgelseskommissioner, såvel som udspørger og som bisidder og regnes blandt de førende procesadvokater i Danmark, siger den tidligere skatteminister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: