Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Engell svarer: Er Helle færdig?

Der blev talt lige ud af posen, da Hans Engell lørdag formiddag svarede på spørgsmål om Stephen Kinnocks homo-rygter

Hans Engell mener ikke, at Helle Thorning-Schmidt kan få andet godt end lidt sympati ud af denne sag (Foto: Kristian Linnemann)
Hans Engell mener ikke, at Helle Thorning-Schmidt kan få andet godt end lidt sympati ud af denne sag (Foto: Kristian Linnemann)

Spørgsmålene væltede ind til ekstrabladet.dk’s politisk kommentator Hans Engell, da han for kort tid siden sad ved tasterne for at live-chatte om dagens store emne: Homo-rygterne mod Helle Thornings-Schmidts mand, Stephen Kinnock.

Og lige fra chattens start klokken 11:00 gik brugeren Claus P lige på og hårdt og spurgte, om Helle Thorning-Schmidt egentlig har en fremtid i dansk politik.

- Hans, helt ærligt tror du ikke hun er færdig i Dansk Politik nu ??

- Jeg tror ikke, dette forløb får konsekvenser for Helle - andet end at det har været sindsyg ubehageligt for en statsminister at skulle diskutere sine helt private forhold i medierne. Jeg kan godt forstå, hvis Helle indimellem kan blive grundtræt af det hele - men det nytter jo ikke. Mediemæssigt har hun ikke meget medvind, svarer Hans Engell.

LÆS OGSÅ:

Se også: Thorning afslører: Her er skattepapirerne

En lang række af de mange deltagere i chatten stillede i det hele taget spørgsmålstegn ved, om Helle Thorning-Schmidt kan fortsætte som statsminister.

- Kan regeringen i længden holde til at have H.T.S som frontperson med alle de sager omkring hendes person? Når hun heller ikke altid fremstår knivskarp i de faglige præsentationer, spørger Thomas.

- Jeg tror en sådan sag er med til at styrke Helle på de interne linjer. Ingen i S vil drømme om at gå løs på en partileder og statsminister, der kastes ud i en sådan sag. Hvis Helle ryger - eller bliver fældet - er det på grund af det politiske - ikke på grund af denne sag. Men selvfølgelig er det hele med til at forvirre billedet af regeringen - det er ikke let for vælgerne den ene dag at skulle forholde sig til dagpenge-problemer og den næste til statsministerens mands seksualitet, siger Hans Engell.

LÆS OGSÅ:

Se også: Engell: Trist og tragisk for Thorning

Hans Engell tror da heller ikke, at statsministeren kan vende denne sag til hendes fordel.

- Jeg tror umiddelbart at der vil komme noget sympati for Helle og hendes familie. Men i det lange løb får sagen næppe den store betydning. Denne sag får først for alvor konsekvenser, hvis det viser sig at politikere eller embedsmænd har overtrådt loven, svarer han til Bjarke J’s spørgsmål.

Først hvis det viser sig, at Stephen Kinnock rent faktisk er bøsse, så har Helle Thorning-Schmidt et problem, forklarer Hans Engell.

- Kære Hans, hvad tror du det i praksis vil betyde for Thornings statsministerpost, hvis det viser sig, at Kinnock rent faktisk er homo/biseksuel, spørger Martin.

- Så ville det være et problem for Thorning - på flere måder. For hun har jo i dag sagt, at de lever et helt almindelige familieforhold. Nogle ville sige, at hun så løj, siger Hans Engell

LÆS OGSÅ:

Se også: Spredte homo-rygter: Nu er Frode tavs

Indtil da må hun, ifølge brugeren Sjensen, finde sig i, at hun er den statsminister i Danmarkshistorien, der har mindst succes og medvinde hendes korte tid på posten taget i betragtning.

Ekstrabladet.dk’s politisk kommentator har dog et bud på en tidligere statsminister, der var i større modvind, men som endte med endnu større medvind.

Ja, jeg kan komme i tanker om Anker Jørgensen - som dog holdt ud i ti år. Han havde stort set kun modvind - ikke bare på cykelstierne men hele vejen rundt. Og endte som super-populær statsminister selv om det hele sejlede, lyder Hans Engells svar.

LÆS ALLE HANS ENGELLS SVAR HER

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen