Sverigedemokraterna: Meget at takke Pia for

For Sverigedemokraterna var Pia Kjærsgaard et forbillede, der tog spørgsmål op, ingen andre turde røre ved.

- Det, der har gjort mest indtryk, er Pias retlinede måde at håndtere spørgsmål, som andre politikere ikke tør tage fat i, siger Sverigedemokraternes Jimmy Åkesson. (Foto: Lærke Posselt)
- Det, der har gjort mest indtryk, er Pias retlinede måde at håndtere spørgsmål, som andre politikere ikke tør tage fat i, siger Sverigedemokraternes Jimmy Åkesson. (Foto: Lærke Posselt)

Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti har været en stor inspirationskilde for det indvandrerkritiske svenske parti Sverigedemokraterna (SD).

Læs også:

Linse Kessler vil savne 'Dejlige Pia' som partiformand. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte - 8. aug. 2012 - kl. 15:26 DF-'eren Linse: Pia Kjærsgaard er fucking sej

Sådan lyder det i en farvelhilsen til den afgående DF-formand fra den anden side af sundet.

- DF og SD er forskellige partier, det må man ikke glemme. Men i mange spørgsmål har vi samme holdning, og DF har altid ligget nogle skridt foran os, både i organisationen og i bredden i politikken, skriver Sverigedemokraterna formand, Jimmie Åkelund.

- Mange gange har vi kigget over sundet og tænkt: Hvis DF kan, så kan vi. En anden politik er mulig, selv i Sverige, fortsætter han.

Læs også:

Se også: SF-minister: Pia forgiftede debatten

Han er sikker på, at DF også i fremtiden vil levere masser af inspiration til Sverigedemokraterna, men Pia Kjærsgaards personlige stil har også vakt opmærksomhed.

- Det, der har gjort mest indtryk, er Pias retlinede måde at håndtere spørgsmål, som andre politikere ikke tør tage fat i, samt at hun altid har markeret tydeligt, hvad hun og partiet kræver af den, som repræsenterer DF, skriver Åkelund.

Læs også:

Se også: Messerschmidt: Jeg regner med central rolle

Han tilføjer, at både han selv, hans parti og det danske folk har meget at takke Pia Kjærsgaard for.

Mens Dansk Folkeparti har siddet i Folketinget, siden det blev stiftet i 1995, kom Sverigedemokraterna først i det svenske parlament, Riksdagen, i 2010. Her fik partiet 5,7 procent af stemmerne, og det sidder på 19 af Riksdagens 349 pladser.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen