Annonce:
Annonce:

Jacob Winther: - Sagen er død

Jacob Winther benægter at have lækket fortrolige oplysninger om danske soldaters udsendelse til Irak - hør lydfilen kl. 12 på ekstrabladet.dk

Annonce:
Følg Politik

Tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor, Jacob Winther, afviser, at han skulle være manden bag en lækage om danske jægersoldaters udsendelse til Irak.

Ekstra Bladet offentliggør ellers indholdet af en omstridte lydfil, som udpeger Winther som manden, der lækkede de følsomme oplysninger.

I lydfilen kan man ifølge Ekstra Bladet høre TV2-journalisten Rasmus Tantholdt fortælle til en kollega fra DR, at Jacob Winther fortalte Tantholdt om den udsendelse af soldater, der ellers skulle have været hemmeligholdt.

Men Winther nægter, at han står bag:

- Jeg er ikke kilden til lækagen. Jeg ved ikke, hvorfor Rasmus Tantholdt siger det i den telefonsamtale, men det må stå for hans egen regning, siger han til B.T.

- Jeg føler mig renset for beskyldningerne om at stå bag lækagen, og jeg har betragtet denne sag for død i seks måneder. Det ændrer det her ikke på, siger Winther, der i dag er kommunikationschef i Danske Regioner.

Rasmus Tantholdt ønsker ikke at kommentere sagen eller indholdet på af lydfilen, som Ekstra Bladet tirsdag offentliggør i to omgange. Lydfilen blev fredag morgen afleveret anonymt i bladhuset på Rådhuspladsen i København.

Først sker det i dagens papirudgave, hvorefter alle fra kl. 12 kan høre lydfilen på ekstrabladet.dk. Det fortæller avisens chefredaktør, Poul Madsen.

At lækagen skulle komme fra selve forsvarsministeriet undrer den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack. Han har selv været sigtet for at bringe danske soldaters helbred i fare, men blev frikendt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: