Annonce:
Annonce:

SF: Politiet skal genoptage lækagesagen

Ny spin-skandale: Ansvaret ligger hos tidligere forsvarsminister Søren Gade, siger SF'er

- Den historie var ikke blevet til noget, hvis spindoktoren havde overholdt gældende lov og ret. Og det har man ikke i den her sag, siger Jonas Dahl (SF) til ekstrabladet.dk. (Polfoto/Jens Dresling)
- Den historie var ikke blevet til noget, hvis spindoktoren havde overholdt gældende lov og ret. Og det har man ikke i den her sag, siger Jonas Dahl (SF) til ekstrabladet.dk. (Polfoto/Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Læs også: Ekstra Bladet afslører ny spin-skandale

Politiet skal genoptage den henlagte sag mod tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor, Jacob Winther.

Det mener SF's folketingsmedlem Jonas Dahl.

- Jeg forventer da selvfølgelig, at politiet genoptager sagen, når der er kommet så markant nye oplysninger, som der er. Nu har jeg ikke hørt hele lydfilen, men fra det i refererer fra den - så peger billedet jo entydigt på, at det er én mand, der har stået bag det her. Og det forventer jeg selvfølgelig også, at politiet går videre med. Men jeg synes også, at det tegner et billede af en meget stor skandale, hvor man med fuldt overlæg har prøvet at beskytte dem, som har videregivet dybt fortrolige oplysninger, som har bragt soldaters liv i fare, siger han til ekstrabladet.dk.

Annonce:

- Det viser også en mangel på moral og anstændighed fra den her spindoktors side. Det er simpelthen helt, helt uacceptabelt, at man agerer på den måde, og det er en overtrædelse af lovgivningen, siger Jonas Dahl.

Politiet har en klar sag
I januar 2010 politianmeldte Jonas Dahl hele lækagesagen til politiet i håb om, at de kunne finde frem til personen bag. Men onsdag 29. juni i år meddelte anklagemyndigheden, at der ikke var beviser nok til at videreføre sagen, og den blev derfor henlagt og forblev mørkelagt.

- Det er for mig at se en sag, der fuldstændig ligner de sager, der har kørt. Politiet henlagde den i sin tid, og jeg har fået tilbagemelding på, fordi man ikke vurderede, at man kunne få afdækket, hvem der stod bag.

Det glæder derfor Jonas Dahl, at Ekstra Bladet nu ligger inde med den hemmelige lydfil, som Danmarks Radio nægtede at udlevere til politiet.

- Nu er der altså en lydfil. Hvis i videregiver den fil til politiet, så har politiet en ramme og klar sag.

Ministerens ansvar
Selv er han ikke overrasket over, at en spindoktor står bag lækagen.

Annonce:

- Det understreger, at den kultur der var blandt Venstres spindoktorer, var pilrådden. Den historie var ikke blevet til noget, hvis spindoktoren havde overholdt gældende lov og ret. Og det har man ikke i den her sag.

- Det, der er afgørende her, er at der har været en mand med embedsmandsvilkår, som har lækket oplysninger, som har bragt soldaters liv i fare. Og det har man altså gjort med fuldt overlæg, fordi man gerne ville have en god historie i Venstre. Det synes jeg er katastrofalt.

- Og derfor er ansvaret selvfølgelig også uomtvisteligt placeret på ministeren, som har ansat denne her særlige rådgiver.

Læs også: Lækage-sagen kort

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: