Annonce:
Annonce:

Reimann: Måske sag igen efter lydfilen

Københavns Politi vil undersøge, som straffesagen om jægerlækagen kan genoptages på baggrund af lydfil

Københavns politidirektør Johan Reimann oplyser, at politiet vil undersøge, om der er baggrund for at genoptage straffesagen om lækken om jægerkorpset. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Københavns politidirektør Johan Reimann oplyser, at politiet vil undersøge, om der er baggrund for at genoptage straffesagen om lækken om jægerkorpset. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Københavns politidirektør, Johan Reimann, undersøger nu, om straffesagen om lækken vedrørende jægerkorpsets udsendelse kan genoptages.
Læs: Engell: Søren Gade slipper ikke

- København Politi vil nu søge at skaffe sig nærmere oplysninger om den omtalte, mulige lydoptagelse. På baggrund heraf vil Københavns Politi vurdere, om der er grundlag for at søge straffesagens behandling genoptaget, siger politidirektør Johan Reimann i en pressemeddelelse.
Læs: Lækage-sagen kort

Annonce:

Hør lydfilen klokken 12
Politiet reagerer hermed på den afsløring, som ekstrabladet.dk i går og Ekstra Bladet i dag har bragt om, at en meget omtalt lydfil med en telefonsamtale mellem TV2-journalisten Rasmus Tantholdt og den daværende DR-journalist Nils Giversen om Tantholdts kilde til oplysninger om jægerkorpset, nu er i Ekstra Bladets besiddelse.
Læs: Ekstra Bladet afslører ny spin-skandale

Avisen har i dag gengivet en udskrift af betydelige dele af telefonsamtalen, og fra klokken 12 i dag vil filen kunne høres på ekstrabladet.dk

Optagelsen peger på den tidligere spindoktor i Forsvarsministeriet, Jacob Winther, som kilde til oplysningen om, at det danske jægerkorps skulle udsendes til Irak.

Politiet kunne ikke få filen
Mistanken mod Winther blev droppet i juni i år, da statsadvokaten besluttede, at der ikke skulle rejses tiltale mod ham.
Læs: Jacob Winther: - Sagen er død

For politiet har problemet hele tiden været, at man ikke kunne få adgang til den originale lydfil. Hverken hos TV2 eller DR har man ønsket at medvirke til at afsløre kilden eller udlevere lydoptagelsen. Det sker med henvisning til, at medierne traditionelt skal beskytte deres kilder.
Læs: DR i intern strid om lækoptagelse
Læs: DR og TV2 vil ikke hjælpe politiet

Annonce:

Af principielle grunde vil Københavns Politi ikke udtale sig nærmere om mulige efterforskningsskridt eller betydningen af bestemte oplysninger i sagen, og Københavns Politi kan derfor ikke tilbyde at medvirke i interviews i de elektroniske medier, understreger politidirektøren i pressemeddelelsen.

Sådan genåbnes straffesager
Pressemeddelelsen oplyser som baggrund for Københavns Politis beslutning, at der, for at genoptage behandlingen af en straffesag, der er afsluttet mod en sigtet, kræves dels nye oplysninger, dels at oplysningerne har vægt, dels at anklagemyndigheden ikke kan klandres for, at oplysningerne ikke er fremkommet tidligere.
Læs: Eva Smith: Lydfil kan genåbne sag mod spindoktor

Således forudsætter en genoptagelse, at politiet kan overbevise Den Særlige Klageret om, at der er kommet så afgørende nye beviser frem, at sagen skal tages frem på ny.

Københavns Politi henviser til, at reglerne for genoptagelse af starresager fremgår af retsplejelovens §§ 975 og 976.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: