DF: - Er det solidaritet, Helle T.-S.?

Dansk Folkeparti tager Helle Thornings-Schmidts skatte- og momsforhold op i afslutningsdebatten - uden større held

Helle Thorning-Schmidt gik ikke ind på sit eget forhold til moms- og skattebetaling, selv om Dansk Folkeparti byttede rundt på spørgere for at sikre, at spørgsmålet blev stillet i Folketingets afslutningsdebat. (Skærmdump fra Folketingets tv)
Helle Thorning-Schmidt gik ikke ind på sit eget forhold til moms- og skattebetaling, selv om Dansk Folkeparti byttede rundt på spørgere for at sikre, at spørgsmålet blev stillet i Folketingets afslutningsdebat. (Skærmdump fra Folketingets tv)

- Jeg lover, at jeg skal forsøge at fange pointen i de spørgsmål, der bliver stillet til mig. Det har man pligt til, synes jeg...

Med denne syrlige bemærkning indledte Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, sin ordførertale ved Folketingets afslutningsdebat.

Langballe taget af listen
Efter Folketingets frokostpause blev debatten genoptaget klokken 13 med de sidste tre spørgsmål til den foregående ordfører, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Sidste taler ville, oplyste Helge Adam Møller fra formandspladsen, blive Dansk Folkepartis Jesper Langballe.

Men sådan blev det ikke. Dansk Folkeparti benyttede sig af muligheden for at rokere rundt på de medlemmer, som havde tegnet sig ind som spørgere til Helle Thorning. Og derfor fik den unge René Christensen lov at stille sine spørgsmål i stedet for den gamle præst.

Hermed kom Helle Thorning-Schmidts private forhold på debattens dagsorden.
Læs: Helle udnytter momsfinte

René Christensen ville nemlig høre, hvordan Socialdemokraterne tolket ordet: Solidaritet.

At give afkald på noget
Han havde selv, forklarede han, slået det op og fundet ud af, at det handler om, at man giver afkald på egne vegne for at lade andre få. Og han ville nu vide, om det er solidaritet, hvis de allerrigeste i samfundet, dem, der også har råd til advokatbistand med videre, tæller dage for at skille for at betale skat i Danmark eller leaser bil i Tyskland for at slippe for moms - to forhold, som har været sat i forbindelse med netop Thorning-Schmidt.
Læs: Helles mand betaler ikke skat

- Er det fair eller solidarisk, spurgte René Christensen.

At løfte i flok
Men Helle Thorning gled af på de personlige spørgsmål og skosede i stedet René Christensen for, at han var nødt til at slå ordet 'solidaritet' op i en ordbog, mens Socialdemokraterne ved, at det handler om at løfte i flok.

Og så benyttede Helle Thorning ad to omgange sine svar til DF'eren til at understrege, at Dansk Folkeparti har benyttet sin indflydelse til at lade efterløn ogfolkepension bære omkostningerne ved krisen og sige nej, når S har foreslået millionærskat og beskatning af bankerne.

Der er bekendt kulør
- Det er dejligt, at vi i dag er nået til, at der er bekendt kulør: Venstre kan man ikke regne med. Dansk Folkeparti heller ikke. Jeg håber, at vælgerne nu får lov til at vælge, hvad de helst vil, sluttede Helle Thorning-Schmidt.

Og så gik Pia Kjærsgaard som nævnt op og lovede, at hun vil prøve at besvare spørgsmål, som de er ment...
Følg debatten på Folketingets tv.

1 af 3 Pia Kjærsgaards gruppefælle, René Christensen, prøvede at få Helle Thorning til at kommentere skatte- og momsregler. Men uden held - Pia Kjærsgaard har lovet selv at svare på det, der er spørgsmålenes pointe. (Fra Folketingets tv)
2 af 3 René Christensen fra Dansk Folkeparti har været henne og slå op i ordbogen, hvad solidaritet er for en ting. (Skærmdump fra Folketingets tv)
3 af 3 Helle Thorning-Schmidt gik ikke ind på sit eget forhold til moms- og skattebetaling, selv om Dansk Folkeparti byttede rundt på spørgere for at sikre, at spørgsmålet blev stillet i Folketingets afslutningsdebat. (Skærmdump fra Folketingets tv)
0 kommentarer
Vis kommentarer