Ombudsmand går af mens sagsbunken topper

I år regner Folketingets Ombudsmand med, at antallet af sager topper historisk. Ombudsmanden har sagt sin stilling op til nytår

Hans Gammeltoft-Hansen (Foto: Carsten Lauridsen)
Hans Gammeltoft-Hansen (Foto: Carsten Lauridsen)

Det er på en historisk top af en sagsbunke, at Hans Gammeltoft-Hansen kommer til at gå af som Folketingets Ombudsmand, sådan som han har varslet med en opsigelse til Folketinget.

Institutionen - der holder øje med, om staten og kommunerne behandler borgerne ordentligt - regner med at få 5500 sager ind i år. En stigning på 500 i forhold til sidste år.

I 2004 lå antallet af sager på 4000.

Vil gerne rydde op
Det er en del af baggrunden for, at Hans Gammeltoft-Hansen har tilbudt Folketinget at fortsætte til nytår, selv om han nu med det krævede varsel på seks måneder har sagt sin stilling op.

- Jeg vil gerne gøre i orden efter mig, så der ikke ligger et stort arbejde og venter til min efterfølger, siger Hans Gammeltoft-Hansen.

Han nævner også i et brev til Folketinget, at han længe har anset januar 2012 som et godt tidspunkt at slutte, idet han fylder 68 år i februar og til den tid vil have haft jobbet i 25 år.

Havde effekt med Tamil-sagen
Der er ingen spektakulære ting i den bunke af uafgjorte sager, som venter, oplyser Hans Gammeltoft-Hansen, hvis afgørelser om for eksempel Tamil-sagen tidligere har haft stor politisk effekt.

Langt hovedparten af ombudsmandens sager er klager fra borgerne. Og han har ingen forklaring på, hvorfor antallet af ombudsmandssager stiger så meget.

- Der er tale om en stigning i alle typer sager, siger han.

Det er Folketinget, som udnævner en ny ombudsmand. Det sker efter det kommende folketingsvalg.

0 kommentarer
Vis kommentarer