FAKTA: Det ved vi om Thornings dagpengeløsning

Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterer tirsdag en redningspakke for de udfaldstruede dagpengemodtagere

På sit pressemøde tirsdag klokken 10.30 præsenterer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) at præsentere sit udspil til en løsning af dagpengeproblemet, hvor mange tusinde arbejdsløse står til at ryge ud af dagpengesystemet.

Her er, hvad vi foreløbigt ved om regeringens nye redningspakke:

- Dagpengemodtagere, der står til at ryge ud af dagpengesystemet, sikres forsørgelse.

- Der introduceres en overgangsordning, hvor langtidsledige, der mister retten til dagpenge, i stedet kan få en kontanthjælpslignende ydelse på et lavere niveau end dagpengene.

- Den nye ydelse kommer til at svare til det beløb, som uddannelsesydelse, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

- Forsørgere, der modtager den nye arbejdsmarkedsydelse, kan få 80 procent af den højeste dagpengesats. Ikke-forsørgere vil kunne få 60 procent af satsen.

- Ydelsen modregnes ikke med en eventuel formue eller en ægtefælles indkomst.

- Til gengæld skal modtagere af den nye arbejdsmarkedsydelse stå til rådighed for eksempel med aktivering og nytteindsats i modsætning til dagpengemodtagere.

- Den nye ordning løber frem til 2017, men vil ikke ændre på de nye regler om dagpenge, som dermed blot indfases over en længere periode end beregnet. Ordningen ventes ikke at gøre det lettere at genoptjene dagpenge.

- Dele af regeringens dagpengeløsning skal finansieres af et højere kontingent til a-kasserne, som højst vil blive på 60 kroner om måneden per person.

Kilde: jp.dk, dr.dk, tv2.dk og Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer