Johanne truede med dagpengevalg

Helle havde pistolen for panden: For få dage siden var Enhedslisten klar til at tage et valg, hvis regeringen ikke hjalp de danskere, der falder for dagpengegrænsen

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Find en løsning for de mange folk, der falder ud af dagpengesystemet, eller gå til valg.

Det var kort og godt realiteterne for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for blot få dage siden.

Ekstra Bladet erfarer således, at Enhedslisten de seneste dage har været klar til at presse Thorning til et valg, hvis der ikke blev leveret noget konkret til de mange nødstedte danskere.

Det lod støttepartiet forstå over for regeringen, og det kunne Thorning - stærkt presset af dårlige meningsmålinger - ikke ignorere.

Derfor har Helle Thorning-Schmidt reageret hurtigt og har strikket en løsning sammen, der redder de op til 30.000 danskere, der falder for dagpengegrænsen i løbet af 2013.

Se også: Helles akutplan: Så meget får du om måneden

Lukker munden for en stund
Med løsningen, som bliver præsenteret på et pressemøde kl. 10.30, vil statsministeren for en stund lukke munden på det ellers uregerlige støtteparti.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil Enhedslisten nemlig se regeringens udspil som en håndsrækning til dem. Derfor vil Johanne og co. i det store hele sige ja til det, der bliver lagt på bordet.

Hos Enhedslisten forventer man således ikke, at genoptjeningskravet eller længden af dagpengeperioden bliver taget op under de kommende forhandlinger. Det vil i stedet komme på bordet til den kommende finanslov.

Se også: Engell: Dagpengeudspil redder ikke regeringenSe også: Så mange mister dagpenge måned for måned

0 kommentarer
Vis kommentarer