DF kaster mistanke over hundredvis i annonce

Dansk Folkeparti indrykker annonce med navnene på samtlige personer, der snart bliver danske statsborgere under overskriften 'én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed'

Dansk Folkeparti indrykker en annonce i morgendagens Ekstra Bladet, som indeholder navnene på alle personer, som snart får tildelt dansk statsborgerskab. Oven over navnene kan man læse 'én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed'.

Annoncen bunder i, at PET har vurderet, at en af personerne, der får dansk statsborgerskab, kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Ekstra Bladet har konfronteret Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, med den kontroversielle annonce, som Politiken har afvist.

- Hvorfor hænger I alle ud på listen ud?

- Det mener Politikens chefredaktion eksempelvis. De vil ikke bringe annoncen af samme grund. Men det er jo regeringen, som hænger alt og alle ud. Det er jo ikke noget, vi har fundet på, siger Søren Søndergaard og fortsætter:

- Listen med navne findes offentliggjort af regeringen i et lovforslag på Folketingets hjemmeside, og den har været genstand for debat i salen, hvor det her har været fremme under førstebehandlingen og i Indfødsretsudvalget.

- Du kan gå ind med et par klik på nettet og finde alle navnene. Forholdet med personen, der ifølge PET udgør en fare for rigets sikkerhed, har også været debatteret, lyder det fra Søren Søndergaard.

Johanne er rasende
En række medlemmer af Folketingets Indfødsretsudvalg lægger på det kraftigste afstand til den kontroversielle annonce fra Dansk Folkeparti.

En af dem er Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er en usmagelig tilsværtning af alle de mange mennesker, der søger statsborgerskab. Det er helt urimeligt over for de mennesker, der nu kan finde deres navn i avisen, siger hun.

EB: Vi censurerer ikke
Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro forsvarer, at avisen bringer annoncen.

- De oplysninger, der er i annoncen er offentligt tilgængelige, og derfor er der ingen problemer i at bringe annoncen.

- Man skal gøre et aktivt stykke arbejde for at finde listen – I vælger at trykke den, så samtlige danskere blot skal åbne avisen, er det i orden?

- Samtlige danskere kan også gå ind på nettet og se de samme oplysninger, som er tilgængelige her. Hvis jeg skulle begynde at stoppe en annonce, som har offentligt tilgængelige oplysninger, så ville jeg skulle gå ind og censurere annoncer, og det synes jeg ikke, at vi skal, siger Karen Bro.

Er du en af dem, der står med navns nævnelse på listen i Dansk Folkepartis annonce? Hvordan har du det med det?Tip os på 1224@eb.dk eller sms til 1224 (Koster alm. SMS takst.)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?