Lykke Friis forlader Folketinget

Den tidligere minister Lykke Friis har netop meddelt, at hun forlader Folketinget

Lykke Friis på Folkemødet sidste år - nu forlader hun dansk politik. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Lykke Friis på Folkemødet sidste år - nu forlader hun dansk politik. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Hun er spået til at blive den nye udenrigsminister i en kommende Venstre-regering. Men nu har den tidligere klima- og energiminister Lykke Friis truffet en beslutning og forlader Folketinget med det samme. Hun har fået en stilling som prorektor på Københavns Universitet fra 1. august.

- Jeg har haft fire meget lærerige år. Jeg har været privilegeret at sidde med i en regering og har på tætteste hånd haft mulighed for at påvirke den politiske proces. Det har været fantastisk spændende. Og det er jeg meget taknemmelig for, men jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke skulle være politiker på livstid, siger Lykke Friis i en pressemeddelelse fra Venstre.

Lykke Friis blev minister i 2009 - og her kom hun fra stillingen som prorektor på Københavns Universitet, som hun nu vender tilbage til.

- Jeg har været glad for at være en del af Venstres hold og ikke mindst for min kreds i Aarhus. Jeg må dog indrømme, at jeg også har savnet universitetet. Så da muligheden for at vende tilbage i min gamle funktion opstod, gik jeg i tænkeboks. Skal Danmark klare sig i det globale hjernekapløb, har vi brug for at styrke både forskningen og uddannelsen markant. Det er en opgave, jeg glæder mig til at bidrage til igen, siger Lykke Friis.

I pressemeddelelsen fra Venstre udtrykker Lars Løkke Rasmussen sin ærgrelse med beslutningen:

- Jeg er selvfølgelig ked af, at Lykke Friis forlader Christiansborg. Hun har gjort det fantastisk. Hun er et dygtigt, varmt og visionært menneske, som har leveret en stor indsats for Venstre – både som energi- og klimaminister og som EU-ordfører, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Omvendt har Lykke Friis aldrig over for mig lagt skjul på, at hun ikke ville bruge resten af sit liv på at være politiker. Derfor kommer det heller ikke som nogen stor overraskelse, at Lykke nu vælger noget andet end politik. Jeg er meget glad for, at hun forbliver medlem af Venstre, og jeg ønsker hende al mulig held og lykke frem over, siger Venstres formand.

I stedet for Lykke Friis indtræder Finn Thranum i Venstres folketingsgruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen