Avisbud og badmintontræner: Så mange politikere har aldrig haft et rigtigt job

Smykker cv’et med fritidstjanser fra skoletiden: De danske politikere har skam arbejdet hårdt for føden ... Hvis de selv skal sige det

Helle Thorning-Schmidt er blot en af en hel stribe af politikere, der aldrig har haft et almindeligt arbejde. (Foto: Linda Johansen)
Helle Thorning-Schmidt er blot en af en hel stribe af politikere, der aldrig har haft et almindeligt arbejde. (Foto: Linda Johansen)

Det er langtfra erhvervserfaring, der gør de danske politikeres cv’er lange. Faktisk har flere af landets toppolitikere som Helle Thorning-Schmidt (S), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) aldrig haft et fuldtidsjob, der ikke var politisk, i mere end et år.

Johanne Schmidt-Nielsen er blot en af en stribe folketingsmedlemmer, der ikke har haft fuldtidsarbejde i mere end et år. (Foto: Per Folkver) Dansk politik De har aldrig haft et rigtigt job: Se politikernes 'cv'

Ekstra Bladet har gennemgået samtlige politikere i Folketingets cv’er, og her viser det sig, at 22 aldrig har haft fuldtidsarbejde i over et år uden for den politiske verden. Flere politikere bliver nødt til at trække job som badminton-træner, avisbud eller piccoline op af deres erfaringshat for at få lidt fyld på deres cv.

Således har en række af landets førende politikere disket op med alskens småjob fra teenagetiden og studieårene, efter at Ekstra Bladet har spurgt til, hvordan deres spagfærdige erfaring fra arbejdsmarkedet stemmer overens med at føre politik for millioner af arbejdende danskere.

Thorning var piccoline

Statsminister Helle Thorning-Schmidt understreger eksempelvis, at hun bl.a. en kort overgang har været ansat som piccoline.

’Mit cv er frit tilgængeligt på Statsministeriets hjemmeside. Derudover kan jeg oplyse, at jeg har arbejdet, siden jeg var 15 år. Blandt andet på fuld tid i Bilka i Ishøj og som piccoline i Nykredit. Herudover har jeg som student været ansat som sekretær for studienævnet på statskundskab samt været ansat i Dansk Udenrigspolitisk Institut, Undervisningsministeriet og Evaluerings Centeret’, siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Statsministeren forstår dog ikke, at sekretariatsleder i et fagforbund ikke bliver talt med som almindeligt arbejde i denne artikel.

’Ekstra Bladet har besluttet, at det ikke er rigtigt arbejde at være sekretariatsleder eller konsulent i et fagforbund eller en græsrodsorganisation. Det er der mange mennesker, som vil have svært ved at forstå. Herunder mig’, siger Helle Thorning-Schmidt.

Køb Ekstra Bladet eller læs EKSTRA i dag og se ALLE 22 politikere, der ikke har haft et rigtigt arbejde og meget mere:

- Ekspert: De er værre end Dovne Robert

- Toppolitiker: Jeg har været avisbud

- Politikere: Politisk arbejde er da også arbejde

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen