Her er Samuelsens skatteplan

To millioner Saxo Bank-direktøren – nul kroner til Sosu-hjælperen

De helt store vindere i Liberal Alliances skatteudspil er direktørerne i de store, børsnoterede selskaber. (Polfoto)
De helt store vindere i Liberal Alliances skatteudspil er direktørerne i de store, børsnoterede selskaber. (Polfoto)

Liberal Alliance kæmper for et mere retfærdigt skattesystem. Det fremgår af partiets 2020plan.

Ifølge LA-formand Anders Samuelsen betyder det eksempelvis, at en direktør for Saxo Bank - partiets hoved-sponsor – skal have sænket indkomstskatten med næsten to millioner kroner årligt.

Til gengæld vil Liberal Alliance ikke sænke skatten med én eneste krone for kassedamen, sosu-hjælperen eller de øvrige 70 procent dårligst lønnede danskere.

Anders Samuelsen forklarer på partiets hjemmeside, at det skal kunne betale sig at ’yde en ekstra indsats på arbejdet’ – og derfor skal de bedst lønnede danskere have skattelettelser for 20 milliarder kroner.

Dæmonisering
Heraf går de 18 milliarder til den rigeste tiendedel af befolkningen, viser en ny analyse, som AE-rådet har lavet for Ekstra Bladet på baggrund af partiets seneste skatteudspil.

Over for Ekstra Bladet afviser Anders Samuelsen imidlertid at svare på konkrete spørgsmål om partiets skattepolitik. I stedet henviser han til skatteordfører Ole Birk Olesen.

Ole Birk mener dog, at Ekstra Bladets omtale af skatteudspillet vil være en ’dæmonisering’ af partiet. Derfor vil han heller ikke interviewes om Liberal Alliances mærkesag nummer et.

’I er velkomne til at skrive om vores politik, som ligger frit tilgængeligt på 2020plan.dk, men jeg deltager ikke i jeres dæmoniseringsforsøg’, skriver han i en sms.

Tidligere ville Liberal Alliance nå målet om en 40-procents marginalskat ved at skære i bundskatten og topskatten. Det ville også give skattelettelser til de lavestlønnede, men med partiets nye udspil vil kun de 30 procent bedst lønnede danskere få sænket skatten.

De helt store vindere i Liberal Alliances skatteudspil er dog direktørerne i de store, børsnoterede selskaber. De kan se frem til 160.000 kroner årligt for hver million, der står på lønsedlen.

Læs mere i Ekstra Bladet

  • Velkommen til Samuelsens verden
  • Så mange millioner får top-cheferne hos AP Møller og Danske Bank
  • Lang næse til betjenten og Sosu-hjælperen
  • Johanne: Et rigmands-parti
  • Sådan vil Liberal Alliance sænke skatten
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere