Luk dit parti, Barfoed!

Morten Messerschmidt opfordrer Lars Barfoed til at melde sig ind hos de Radikale, fordi han er det mest ukonservative på Christiansborg og passer bedre sammen med Margrethe Vestager.

Der er svært at finde nogen politiker på Christiansborg, der er mindre konservativ end lederen for det konservative parti, siger Morten Messerschmidt. Han opfordrer derfor Lars Barfoed til at melde sig ind hos Margrethe Vestager. (Arkivfoto: Anthon Unger/POLFOTO).
Der er svært at finde nogen politiker på Christiansborg, der er mindre konservativ end lederen for det konservative parti, siger Morten Messerschmidt. Han opfordrer derfor Lars Barfoed til at melde sig ind hos Margrethe Vestager. (Arkivfoto: Anthon Unger/POLFOTO).

- Lars Barfoed skulle se at nedlægge det såkaldte Konservative Folkeparti og melde sig ind hos Margrethe Vestager og de Radikale i stedet for. Der findes vel ikke nogen mere ukonservativ på Christiansborg end Lars Barfoed.

Den skarpe melding kommer fra DF's Morten Messerschmidt der over for Ekstra Bladet langer voldsomt ud efter den konservative leder og hans parti.

- Han er formentlig den største trussel mod konservatismen i Danmark, siger Morten Messerschmidt.

Det, der får Morten Messerschmidt til at fare i flint, er den seneste tids genopblussede debat om den danske velfærdsstat, der bliver udhulet af EU.

- Nu har jeg i en uge hørt på Brian Mikkelsen, der vil slå hegnspæle om den danske nationalstat for at beskytte børnepenge og SU. Men han er jo slet ikke dækket ind af sit eget parti. Lars Barfoed vil afskaffe kronen og have Danmark med i euroen midt i den største krise, og Lene Espersen sidder i Europabevægelsen.

Se også: Velfærd: Vi må selv betale mere i fremtiden

- Det er den rene hyklerkurs, hvor han i ren populistisk stil siger det, han tror vælgerne gerne vil høre. Formentlig fordi han er bange for ikke at blive genvalgt. Det er pinagtigt at se på. Jeg ved ikke om man kan kalde det for en konservativ dødskamp – men i så fald ville det være det eneste positive ved det, siger Dansk Folkepartis europaparlamentariker.

Da Ekstra Bladet spørger Morten Messerschmidt om han ikke bare skal passe sin egen politik og sit eget parti, afviser han på det kraftigste.

- Jeg går meget op i dansk suverænitet og den danske grundlov. I øjeblikket udvikler EU sig til en trussel mod den danske velfærd. Og er der et sted, hvor jeg havde ventet støtte fra de konservative, så er det netop her, siger han.

Se også: Politikere snorksov i timen

- De Konserative er et parti, der slet ikke har styr på sit eget dna, og slet ikke ved, hvad det skal mene, når det handler om EU, nationalstat og grundloven. Alt hvad der her er konservativt, har de vendt ryggen, og når baglandet så pipper, tromler ledelsen det bare ned, siger Morten Messerschmidt.

Han henviser bl.a. til, at baglandet på det seneste landsmøde fik fjernet fra partiprogrammet, at partiet arbejder for at eliminere de fire EU-forbehold. Kort efter gik den EU-begejstrede Lene Espersen i medierne og sagde, at det ikke betød nogen som helst for partiets politik.

’Det er mig, der fører EU-politikken i det daglige, og der er ingen forandring’, sagde hun til Berlingskes Nyhedsbureau.

- Jeg synes Lars Barfoed skulle nedlægge sit parti, for det er alligevel DF, der er blevet det reelle konservative folkeparti i dag. Og Lars Barfoed forlovede sig alligevel med Margrethe Vestager ved det seneste folketingsvalg. Jeg er sikker på, at Barfoed ville få en fin karriere hos de Radikale, som han er enig i med stort set alt, siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

Kan ikke klare varmen6

Hverken Lars Barfoed eller Lene Espersen ønsker at kommentere Morten Messerschmidts udfald, fortæller kommunikationschef i Det Konservative Benny Damsgaard til Ekstra Bladet.

- Men du kan citere mig for at Morten Messerschmidt kan tydeligvis ikke holde til varmen. Vi begynder at lytte til ham, når han er kølet lidt ned. Indtil da ser vi ingen grund til at forstyrre vores folketingsmedlemmer med hans barnagtigheder. Punktum.

1 af 2 Morten Messerschmidt er voldsomt skuffet over, at netop de konservative svigter i kampen for den danske velfærd over for EU. (Arkivfoto: Ole Frederiksen/POLFOTO)
2 af 2 Der er svært at finde nogen politiker på Christiansborg, der er mindre konservativ end lederen for det konservative parti, siger Morten Messerschmidt. Han opfordrer derfor Lars Barfoed til at melde sig ind hos Margrethe Vestager. (Arkivfoto: Anthon Unger/POLFOTO).
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen