Annonce:
Annonce:

Luksus-Løkke: 2000 kroner? Det er da bare et par sko

Lars Løkke Rasmussen høster kritik for kommentar i ny spørgetime om, hvad 2.000 kroner kan bruges på

Annonce:
Følg Politik
Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at 2.000 kroner er specielt mange penge, efter det kom frem i den nye spørgetime-duel mellem ham og Helle Thorning-Schmidt, at det 'kommer an på, hvem man er', om et økonomisk incitament på 2.000 kroner er noget særligt.

Udtalelsen falder blot dage efter, Ekstra Bladet kunne afsløre, at Løkke som formand for GGGI bruger i gennemsnit 24.000 kroner om dagen på sine rejser.

Alligevel var Lars Løkke frisk i biddet, da statsministeren åbnede spørgetimen med at snakke om blandt andet overførselsindkomster og efterlyste mere konkret finansiering af Venstres finanslovsudspil.

Venstre ønsker blandt andet at genindføre kontanthjælpsloftet, fordi mange danskere ifølge partiet ikke får nok ud af at tage et arbejde. Bl.a. med henvisning til, at 330.000 danskere 'ikke har noget nævneværdigt' ud af at gå på arbejde.

Annonce:

Det fik dog prompte statsministerens respons.

Ny duel: Sådan har du aldrig set Lars og Helle

- Kunne hr. Lars Løkke Rasmussen så fortælle mig, hvad det betyder, at man ikke har noget nævneværdigt ud af at gå på arbejde? For over halvdelen af de 330.000 vil faktisk få mere end 2000 kroner mere til sig selv om måneden ved at gå på arbejde. Mere end 2000 kroner, betyder det ikke noget i en almindelig lavtlønsfamilie? Det tror jeg, at det gør, men det kan godt være, at hr. Lars Løkke Rasmussen ikke synes, at det er et nævneværdigt udbytte, tordnede Helle Thorning-Schmidt mod Lars Løkke, som tog det meget afslappet og pragmatisk og med to fingre ved munden kunne svare:

- 2000 kroner? Det kommer an på, hvem man er.., sagde Løkke og tilføjede.

- Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge.

Bemærkningen fik store dele af Folketinget til at bryde ud i latter og måben.

Annonce:

Løkke: Det er tre kr. i timen
Efter debatten konfronterede pressen Løkke med udsagnet. Her så Venstre-formanden med de store rejseudgifter absolut ingen grund til at trække i land.

- Man kan bruge 2000 kr. til, hvad man vil. Det er så tre kroner i timen. Jeg synes ikke, at vi skal sætte den standard, at har du 2000 kr. mere ved at gå på arbejde end at lade være, så skal alle være glade, sagde Løkke.

- Men for mange mennesker er 2000 kr. et nævneværdigt beløb....

- Derfor er der også mange mennesker, der går på arbejde. Men det rokker ikke en tøddel ved, at der er 14.000, der taber penge på det. Der er 57.000, der har mindre end 1000 kr. ud af det, og der er 330.000, der ikke har rigtig meget ud af det. Det kan man da ikke bare skubbe fra sig og sige, men det gør statsministeren. Hun er åbenbart ligeglad. Jeg er jo ikke ligeglad, lød Løkkes forsvar.

Thorning dropper ugentligt pressemøde

Annonce:

Hans udtalelser falder blot dage efter, at Ekstra Bladet kunne afsløre, hvordan Venstre-formanden har et særdeles lemfældigt forhold til udviklingspenge, når han rejser for knap 24.000 om dagen for Global Green Growth Institute (GGGI)

Bemærkningen gik da bestemt heller ikke resten af oppositionen forbi, hvor Johanne Schmidt Nielsen (EL) var klar med svar på tiltale.

- Hvis Lars Løkke mener, at 2000 bare er et par sko, så kunne man jo spørge, om ikke de velhavende kunne bidrage med bare lidt mere i det her samfund. For de fik godt nok råd til mange par sko, da hr. Lars Løkke Rasmussen var statsminister, sagde Johanne Schmidt Nielsen.

Allerede hurtigt bredte kritikken sig af Lars Løkkes 2.000-kroners-kommentar på de sociale medier. Flere politikere stemte lynhurtigt i og koblede kommentaren til Løkkes seneste bilagssag fra i weekenden, hvor Ekstra Bladet kunne afsløre, at Venstre-formandens rejser for organisationen GGGI koster i snit 24.000 i døgnet.<br /><br />
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: