S: 'Løkke gemmer sig bag skærmen'

Pernille Rosenkratnz-Theil vil have Lars Løkke til at stå frem og forklare, hvorfor han løj om sine diætpenge

Lars Løkke skal stå frem og forklare sig i stedet for at gemme sig bag computerskærmen, mener både S og EL. (Foto: Mogens Flindt)
Lars Løkke skal stå frem og forklare sig i stedet for at gemme sig bag computerskærmen, mener både S og EL. (Foto: Mogens Flindt)

På det flere timer lange GGGI-pressemøde gjorde Lars Løkke Rasmussen det meget klart, at han ikke havde fået diætpenge fra GGGI i forbindelse med sine rejser i 2012.

Men to uger senere fastslår organisationen at formanden fik udleveret diætpenge på seks af sine rejser i 2012. I alt 8.784,50 kroner som ifølge flere eksperter skulle være indberettet til Skat, skriver Berlingske.

Se også: Løkke efter diæt-kritik: Jeg har betalt for meget i skat

På Facebook har Lars Løkke givet svar på tiltale:

'I forlængelse af Berlingskes historie om rejsediæter, opfordrer SF mig til at sikre, at jeg betaler den skat, jeg skal. Tak for det gode råd. Fulgte det, før jeg fik det. Ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på. Derudover har jeg ingen kommentarer til mine private skatteforhold,' skriver han.

- Han sidder og gemmer sig bag computerskærmen, siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Hun mener ikke, at mængden af diætpengene er et stort problem. Det er usandhederne til gengæld.

Se også: SF opfordrer Lars Løkke til at tjekke skattepapirer

- Det primære spørgsmål handler ikke om beløbet, som er relativt lille og ikke vælter noget statsbudget. Det handler om, at han sidder på pressemødet og siger, at alt nu er lagt frem og gentagne gange insisterer på, at han ikke har fået nogen penge udbetalt i 2012, og så viser det sig, at det har han alligevel, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, der er ved at være godt træt af Løkkes tavse håndtering af sagen.

- Det kommer hele tiden nye oplysninger frem i den her sag, og når det sker, synes jeg, at det ville være passende, at han stillede sig frem og svarede på spørgsmål.

Se også: Avis: Løkke scorede 24.625 i diæter

Også Enhedslisten er utilfredse med det svar, som Lars Løkke Rasmussen har givet på Facebook.

- Det skaber ret stor tvivl om Lars Løkkes egen troværdighed, når det er uklart, om han har fået diæter, og om de er opgivet til Skat, siger udviklingsordfører Christian Juhl.

- Han havde trods alt tre-fire timer til at foreklare sig for et par søndage siden, og der synes jeg, det er utroligt, at han ikke har bedre styr på sin forhistorie i GGGI, siger Christian Juhl, som mener, at Lars Løkke endnu engang må forklare sig.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, men han ønsker ikke at stille op til et interview.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere