Kaos i Løkkes skandalefond

Formanden fløj first class - men GGGI kan ikke betale sine regninger: Ny undersøgelse tegner et meget kritisk billede af situationen i GGGI, lyder det fra to økonomiprofessorer

Foto: Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Da Lars Løkke Rasmussen holdt sit meget omtalte pressemøde om sine luksusrejser, gjorde han samtidig et stort nummer ud af at understrege de betydelige resultater, han har opnået som formand for klimafonden GGGI.

- Jeg synes godt, at jeg kan være den indsats, jeg i øvrigt har ydet for denne organisation bekendt. Sammen med gode kolleger er vi i gang med at strømline den her organisation – anvende ressourcerne mere effektivt, forklarede Løkke, der skyndte sig at tilføje: ’Vi er ikke i mål’.

Løkkes tilføjelse må i høj grad siges at være på sin plads.

For sandheden er, at GGGI stadig har voldsomme problemer, efter at Løkke har siddet et år i formandsstolen.

Mens formanden har fløjet på ekstremt dyre first class-billetter og boet i hotelsuiter til 7000 kroner i døgnet, har klimaorganisationen helt bogstaveligt kæmpet en daglig kamp for blot at kunne betale regningerne og lønnen til de ansatte.

Det afslører et såkaldt review af GGGI’s situation dateret 12. september 2013, som fire af fondens vigtigste medlemslande har udarbejdet. Fra Danmark har Udviklingsministeriet deltaget i arbejdet.

Se også: GGGI-sagen: Danmark betalte konsulenter 30 millioner



Se også: Minister om GGGI: Der var masser af advarselslamper

Det flyder
Ekstra Bladet har fået to økonomiprofessorer til at læse reviewet igennem. Og deres konklusion er klar: Situationen er meget kritisk i Løkkes klimafond, som Danmark i alt har støttet med 90 mio. udviklingskroner.

- Der står nærmest i konklusionerne, at det meste af det, som bliver lavet i GGGI, flyder, lyder det fra økonomiprofessor Aarhus Universitet Christian Bjørnskov.

Økonomiprofessor på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh konstaterer:

- Reviewet er meget kritisk i forhold til organisationens fremdrift og overlevelse.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar til denne artiklel fra Lars Løkke, men hans spindoktor vendte aldrig tilbage.

Køb Ekstra Bladet i dag og læs meget mere:

- Det står der i det kritiske review

- Se hele dommen fra professorerne

- De personer sidder med ansvaret

- Løkke indrømmer i brev: Der er store problemer

- Se alle GGGI-skandalerne

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere