Borgmestre i kor: Bajere vinder over børn

Den lille trekantede Bopa Plads på Østerbro i hovedstaden ser ud til at overleve truende nedrivning. Det fastslår tre borgmestre

Pia Allerslev lover trækker opsigelse af populær café tilbage. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Pia Allerslev lover trækker opsigelse af populær café tilbage. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Midt i den verserende valgkamp har tre københavnske borgmestre på under 24 timer kastet sig ud i en omgang gedigen krisestyring.

Baggrunden er, at over 14.000 mennesker på få dage har tilmeldt sig en gruppe på Facebook, der kæmper for Bopa Plads overlevelse.

Det sker, efter kommunen har opsagt flere erhvervslejemål på den populære plads, der er et yndet vandhul for østerbroerne med de to populære udskænkningssteder, Pixie og Café Bopa, for at gøre plads til nye daginstitutioner

Sagen om den populære plads truede med at blive en varm kartoffel i kommunalvalgkampen, fordi mange vælgere altså har set sig vrede over beslutningen.

Venstre kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev siger onsdag formiddag, at hun har trukket opsigelsen af bar og café Pixie tilbage.

- Jeg har valgt at skære igennem, i stedet for at lade den her sag udvikle sig til en ”abekastning” mellem forskellige politikere og forvaltninger i kommunen, skriver hun på Facebook.

Også SF'eren Ayfer Baykal, der selv bor i kvarteret og som teknik- og miljøborgmester har ansvaret for lokalplanerne, har travlt med at bakke op om pladsens overlevelse.

- Er oprørt og overrasket over nyheden om Bopa Plads på Østerbro. Har stor forståelse for, at vi skal finde plads til institutioner i byen. Men vi skal også sikre rammer for et godt byliv, skriver hun på sin Facebook.

Tredje og forløbig sidste borgmester i rækken af utilfredse borgmestre med hang til Bopa Plads er Jesper Christensen (S). Han er børne- og ungdomsborgmester.

- Bopa Plads er et af byens enestående åndehuller, og derfor vil jeg gerne gøre det helt klart: Selvom jeg er børne- og ungdomsborgmester vil jeg ikke acceptere, at den særlige stemning og cafelivet skal vige pladsen til fordel for daginstitutionsbyggeri. Bopa Plads skal bevares, skriver han på Facebook.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere